Paprika snijden is niet moeilijk of ingewikkeld, maar het wordt vaak een troep en de stukjes zijn nooit zo mooi als in een restaurant. Of toch niet…? Met deze truc voor het snijden van paprika haal je vliegensvlug de zaadjes weg en snij je de paprika in de mooiste gelijke reepjes of stukjes. Wat je ook maakt, met deze ‘paprika snijden truc’ doe je jezelf elke keer weer een plezier.
Er zijn meerdere trucs voor het snijden van paprika, maar de beste? Die lees je hier. Eigenlijk is het heel simpel: door de ronde en hobbelige vorm van de paprika krijg je al snel ongelijke reepjes en stukjes. Op zich niet erg, maar het staat net wat mooier en gaart bovendien gelijkmatiger als alle stukjes hetzelfde zijn. Dit gebeurt met name als je direct de paprika halveert.
Hoe je wel mooie rechte, gelijke stukken krijgt?
Leg de paprika op de zijkant en snijd ongeveer een centimeter van zowel de onder- als bovenkant af.
Druk het groene stukje uit de bovenkant en verwijder eventuele zaadjes.
Leg de overgebleven bovenkant, samen met de onderkant, apart. Draai nu het middelste gedeelte van de paprika negentig graden zodat de onderkant op de plank staat.
Snijd aan één kant van boven naar beneden en leg de paprika met de glimmende kant op de plank. Als het goed is, heb je nu een rechthoekig stuk.
Verwijder heel voorzichtig met een klein keukenmesje de zaadlijsten en eventuele zaadjes.
Snijd de paprika in gelijke reepjes en eventueel nog in kleinere stukjes. Van de boven- en onderkant kun je twee vierkantjes snijden, zodat je de gelijke grootte behoudt.
Eet eventueel de ronde randjes uit het vuistje op of voeg ze toe aan de rest van de paprika. Als het goed is, heb je nu een perfect gesneden paprika.
Paprika gesneden? Dan is het tijd om te koken. Maak van mooie paprikareepjes een schaal met snoepgroenten samen met een lekkere dip zoals hummus of roomkaas, of ga voor een uitgebreider gerecht zoals een couscoussalade, quiche of Turkse pides met gehakt. Staat of gaat de BBQ aan? Maak dan de tropische BBQ-spiesjes met garnalen, nectarine en paprika. Een zalig zomers gerecht.
Naar recept: Mini pitabroodje met shoarma, avocado en paprika
Naar recept: Bagel met roasted pork, hummus en gebakken paprika
Naar recept: Couscoussalade met paprika, bietjes, noten en kerrieyoghurt
Naar recept: Quiche met mozzarella, paprika en courgette
Naar recept: Vega balletjes met paprikasaus en maïs
Naar recept: Turkse pides met gehakt, paprika en ui
Naar recept: Geroosterde paprika-mangodip
Naar recept: BBQ spiesjes met garnalen, nectarine, mais en paprika
Wil jij weten hoe lang je broccoli moet koken? In dit artikel geven we het antwoord, samen met fijne tips, recepten en een video.
Champignons schoonmaken hoort erbij, maar hoe doe je het precies? Lees hier alles over gewone én kastanjechampignons schoonmaken en het verschil onderling.
Wist je dat je aardappels kunt koken in de magnetron? Dit en nog 4 andere superslimme aardappelhacks lees je in dit artikel.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres