Knoflook is een onmisbaar ingrediënt in de keuken, maar het pellen van die kleine teentjes kan soms een hele klus zijn. Gelukkig hoef je je niet langer druk te maken over plakkerige, vieze handen en frustrerende schilletjes. Met deze handige hack en trucjes om knoflook te pellen kun je snel en zonder gedoe aan de slag.
Met deze trucs hoef je je geen zorgen meer te maken over het pellen van knoflook. Probeer deze knoflook hacks allemaal eens uit zodat je precies weet welke truc voor jou het best werkt. Van ouderwets platdrukken met een mes tot weken in water. Met deze hacks heb je die teentjes zo gepeld.
De klassieke truc om knoflook te pellen is door het teentje plat te leggen onder een koksmes en er voorzichtig op te drukken. Dit breekt het schilletje en maakt het pellen makkelijker. Vervolgens druk je de teentjes gemakkelijk uit de schil.
Voor deze knoflook hack heb je alleen een (tupperware) potje nodig. Leg een teentje knoflook in het potje, sluit het deksel en schud ongeveer tien seconden flink. Hierdoor komen de velletjes los en kun je het teentje gemakkelijk uit de schil halen.
Laat je magnetron het zware werk doen! Plaats de knoflookteentjes een paar seconden in de magnetron. Door de warmte wordt het teentje zelf kleiner dan de schil en daardoor kun je hem veel makkelijker pellen.
Ben je niet bang voor vieze handen? Gebruik dan je handen om je knoflook makkelijk te pellen. Leg het teentje onder je handpalm en rol eroverheen. Dit breekt het schilletje en maakt het losser. Deze tip werkt vooral goed bij knoflookteentjes die al iets langer in je keuken liggen.
Deze tip kost misschien iets meer tijd, maar scheelt je wel vieze handen. Week de knoflookteentjes een paar minuten in water voordat je ze pelt. Dit hydrateert de schil en daardoor komt deze een beetje los van de teen. Je kunt dan heel eenvoudig de schil verwijderen.
Nu je teentjes zijn gepeld kun je makkelijk aan de slag met recepten met knoflook. Kook je vaker met knoflook en wil je niet elke keer pellen? Dan kun je de gepelde teentjes bijvoorbeeld ook goed bewaren door ze te vacumeren, in een laagje olie te bewaren of je kunt knoflooktenen ook goed invriezen. Wil je ze dan nog sneller gebruiken? Snijd de knoflook dan vast in dunne plakjes of stukjes en vries ze in een laagje olie in een ijsblokjesvorm in. Dan heb je altijd gesneden knoflook bij de hand.
Naar recept: Knoflook kruidendip
Naar recept: Knoflook garnalen spiesjes
Naar recept: Spaghetti met knoflook, chilipeper en Italiaanse groenten
Een ui snijden doe je zo! Van snipperen tot inmaken, wij leggen stap voor stap uit hoe je een ui het beste kunt snijden en bereiden.
Gaat de bbq aan? Lees hier alles over de ultieme BBQ-marinade voor kip, vlees, vis en groenten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres