1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Van een soep een maaltijdsoep maken: 4 variaties

Van een soep een maaltijdsoep maken: 4 variaties

Maaltijdsoep met noedels

Kosten besparen en minder eten verspillen? Een maaltijdsoep als avondeten is dan je beste vriend. Niet alleen is soep in de basis vaak relatief goedkoop, je kunt ook nog eens heel makkelijk een maaltijdsoep maken met goedkope ingrediënten die je misschien zelfs wel al in huis hebt. In dit artikel lees je alles over maaltijdsoep en hoe je van een simpele soep een vullende maaltijd maakt.

Maaltijdsoep met noedels

Maaltijdsoep maken: 4 variaties 

Een maaltijdsoep is het perfecte gerecht als je wil bezuinigen. Niet alleen heb je maar weinig nodig, je kunt er alle restjes die je nog in huis hebt in verwerken. Zelfs de goedkoopste ingrediënten zorgen al snel voor een uitgesproken smaak. Daarbij kun je soep heel makkelijk vegetarisch maken, maar is het ook lekker met een heel klein beetje vlees of vis.

  1. Aardappel of zoete aardappel

  2. Bonen en andere peulvruchten

  3. Brood: erdoorheen, erop of ernaast

  4. Pasta, rijst, noedels en couscous

1. Maaltijdsoep met aardappel of zoete aardappel 

Aardappelen zijn een van de goedkoopste producten in de supermarkt en zitten daarnaast ook boordevol vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn ze ideaal als je meer body aan je maaltijdsoep wil geven. Gebruik restjes gekookte of gebakken aardappel of zelfs aardappelpuree, of schil een paar ongekookte aardappelen en snijd in kleine dobbelsteentjes. Gaar de aardappelblokjes mee in de soep en laat ze een beetje uiteenvallen of pureer mee. Gewone aardappelen zijn lekker in romige soepen, kippensoep en groene-groentesoepen. Heb je een meer gekleurde variant, zoals een tomatensoep of paprikasoep? Gebruik dan zoete aardappel. 

2. Bonen en andere peulvruchten 

Net als aardappelen bevatten bonen en andere peulvruchten veel vezels en langzame koolhydraten. Ideaal om in een soep te verwerken. Ga voor peulvruchten uit blik, zoals kikkererwten, linzen of witte bonen, of gebruik lichtere exemplaren zoals sperziebonen, doperwten en tuinbonen. Ook deze kun je in hun geheel in de maaltijdsoep laten, maar ook mee pureren. 

3. Brood: erdoorheen, erop of ernaast 

Heb je nog wat restjes brood in huis, ook al is het misschien zelfs al droog geworden? Gooi het vooral niet weg, want het is ideaal voor door of bij de soep. Brood naast een maaltijdsoep is een bekende, maar het is ook zalig op of door de soep. Denk maar aan Franse uiensoep, waar geroosterd brood met gegratineerd kaas doorheen zwemt. In Italië verwerken ze fijngehakt brood voor extra binding door de soep of bakken ze er croutons van met olijfolie, zout en gedroogde kruiden. 

4. Pasta, rijst, noedels, couscous 

Tot slot kun je ook altijd pasta, rijst, noedels en couscous door de soep verwerken. Het hoeft niet veel te zijn en een mix van verschillende ingrediënten werkt ook hartstikke goed. Al deze producten geven een soortgelijk effect als aardappelen, alleen behouden ze vaak net iets meer structuur – zeker als je ze pas de laatste vijftien minuten meekookt. Perfect als je nog verschillende zakjes met kleine beetjes in de kast hebt liggen of juist een gekookte portie in de koelkast hebt.    

Maaltijdsoep invriezen 

Heb je een flinke pan maaltijdsoep gemaakt, maar heb je nog veel over? Bewaar het voor de volgende dag of vries het in eenpersoonsporties in. Maaltijdsoep vriest ontzettend goed in en verliest bijna niet aan smaak of structuur. Daarnaast is het superlekker als avondeten of als lunch. Ook handig: maak voortaan een extra grote portie (maaltijd)soep, zodat je bewust wat extra porties kunt invriezen voor de voorraad. 

Meer zoals dit:

soep maken

Soep maken: 5 makkelijke en snelle recepten

Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.

Verder lezen
lunch salade

De 5 lekkerste lunch salades om thuis te maken

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een lekkere lunch salade? ALDI inspireert met een mooie selectie van de lekkerste lunch salades. 

Verder lezen
Gazpacho soep

Gazpacho soep: hoe maak je het en waar komt het vandaan?

Alles wat je altijd al hebben willen weten over gazpacho, de koude soep uit Spanje. Inclusief een recept voor een groene en een rode gazpacho.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch