Lunch maken voor een grote groep: het wil nog wel eens een werkje zijn. Hoe bepaal je de hoeveelheden? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het lekker vindt wat je maakt? En waar begin je überhaupt? Moet jij een lekkere lunch maken voor een grote groep en kun je wel wat hulp gebruiken? In dit artikel vind je 6 makkelijke recepten, inclusief tips voor de juiste hoeveelheden, mogelijke variaties en voorbereiden.
Als je een lunch wil maken voor een grote groep wil je het liefst dat iedereen alles lekker vindt. Omdat lang niet iedereen dezelfde smaak heeft, is het handig om verschillende gerechten te maken. Zo zit er voor iedereen wat lekkers bij en kun je ook goed variëren. Denk bijvoorbeeld aan broodjes en een salade of soep met gevulde wraps. De gerechten hieronder zijn stuk voor stuk allemansvrienden, inclusief lekker toetje.
Broodje makreelsalade met rucola
Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel
Couscoussalade met paprika, bietjes, noten en kerrieyoghurt
Zomerse paprikasoep
Falafel wrap met gegrilde bloemkool, mango, en chiliyoghurt
Appel plaattaart
Een belegd broodje is eigenlijk altijd goed tijdens de lunch, of het nu een simpel broodje gezond of luxe-exemplaar met zelfgemaakte toppings is. Een broodje makreelsalade valt bij bijna iedereen in de smaak en kun je heel goed voorbereiden. Zo kun je de makreelsalade al twee dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zijn er mensen bij die geen makreel eten? Maak dan het vegetarische broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie als extra optie of in de plaats van de vis.
Naar recept: Broodje makreelsalade met rucola
Naar recept: Belegd broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie
Steeds meer mensen eten minder vlees en vis, volledig vegetarisch of zelfs vegan. Een vega(n) gerecht is dan geen overbodige luxe, zeker als het gerecht in kwestie ook in de smaak valt bij vleeseters. Onderstaande plaattaart bestaat uit zoete aardappel, biet en granaatappel. Het resultaat ziet er prachtig uit en is toegankelijk qua smaak. Je kunt de plaattaart al de dag van tevoren maken en op de dag zelf weer opwarmen. Zijn er geen vegans in het gezelschap en ben je gek op kaas? Strooi dan nog wat verkruimelde feta over de plaattaart of leg het in een bakje erbij.
Zeker als je een lunch in de vorm van een buffet serveert, is een salade altijd fijn. Couscous zorgt voor extra vulling en bovendien vindt iedereen het wel lekker. In dit recept voor couscoussalade combineer je paprika met bietjes, noten en kerrieyoghurt. Weer eens wat anders dan de bekende variant met gestoofde groenten of rauwkost, en nog steeds makkelijk om te maken. Bereid de ingrediënten tot een dag van tevoren los van elkaar en meng ze vlak voor het serveren. Serveer de couscoussalade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Een smakelijke soep is een graag geziene gast tijdens de lunch én ideaal om te maken voor een grote groep. Snij eventueel de ingrediënten met een grote keukenmachine en maak de soep tot twee dagen van tevoren. Leuk om in een grote pan of juist in verschillende kleine glaasjes te serveren. Garneer eventueel met een scheutje room of klodder crème fraîche en een beetje brood ernaast.
Naar recept: Zomerse paprikasoep
Dit recept is vegetarisch en zit bomvol smaak, mede door de lekkere chiliyoghurt. Tortillawraps zijn een fijn en praktisch ingrediënt als je kookt voor een grote groep. Je kunt namelijk heel makkelijk een wrapstation opzetten, waardoor je in no time een flinke hoeveelheid wraps kunt vullen. Bereid alle ingrediënten voor en doe alles in verschillende bakjes. Leg eventueel ook stukjes aluminiumfolie op elkaar om de wraps in op te rollen. Leg een wrap voor je op een plank en vul met de benodigde ingrediënten. Rol de wrap op, snijd ’m doormidden en verpak in folie. Zo ga je door tot alle wraps gevuld zijn. Ideaal voor een grote groep!
Tot slot mag een lekker toetje niet ontbreken, maar wat maak je dan? Deze appel plaattaart, ofwel het ideale dessert voor grote groepen. Je kunt alle ingrediënten in één klap voorbereiden en als je oven groot genoeg is, kun je zelfs meerdere plaattaarten tegelijk bakken. Rouleer de bakplaten voor gelijkmatige garing en serveer ze in hun geheel op mooie houten planken. Zo kan iedereen een stukje naar wens afsnijden. Wil je de appel plaattaart graag voorbereiden? Maak de taart(en) dan tot een dag van tevoren en bewaar ze na het afkoelen afgedekt in de koelkast. Warm ze nog tien tot vijftien minuten op in de oven en serveer.
Naar recept: Appel plaattaart voor grote groepen
Met deze 4 tips kun jij voortaan altijd makkelijk eten voor veel mensen op tafel zetten. Budget, lekker en simpel klaar te maken!
Makkelijke desserts voor grote groepen vind je hier. Van de lekkerste tiramisu tot aan een fruitcrumble – en nog veel meer.
Lunch maken voor een grote groep kan een uitdaging zijn, maar niet met deze gerechten. Bekijk hier 6 makkelijke recepten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres