Lasagne maken is een heerlijk werkje, maar met welk recept ga je aan de slag? Er zijn honderden soorten lasagne en de bekendste is lasagne bolognese. Vernoemd naar de Italiaanse stad Bologna en traditioneel gemaakt met ragù à la bolognese. Een echte klassieker die bij iedereen in de smaak valt, maar er zijn nog veel meer lekkere soorten lasagne. In dit artikel vind je dan ook 4 verschillende lasagnerecepten, variërend van zomers tot klassiek met een twist.
Je kunt lasagne maken met de meest uiteenlopende sauzen, toppings en combinaties. Van rijk en vol met een klassieke ragù en béchamelsaus, tot licht en zomers met pesto en gepofte tomaatjes. Gebruik kant-en-klare lasagnevellen of maak ze zelf van verse pasta. Of ga voor heel iets anders en gebruik verse gevulde pasta om de lagen mee te maken. De lasagnerecepten hieronder lopen flink uiteen, van een klassieke lasagne bolognese met een vegetarische twist tot een winterse variant met boerenkool.
Vegetarische lasagne met paddenstoelenbolognese
Makkelijke lasagne van verse gevulde pasta
Zelf pasta maken: open lasagne met pesto
Simpele winterse lasagne met boerenkool
Lasagne bolognese is een van de meest bekende soorten lasagne. Deze maak je met een ragù, wat Italiaans is voor een saus op basis van vlees. Je kunt hiervoor stoofvlees of gehakt gebruiken, maar de saus ook vegetarisch maken met vega gehakt, linzen of gehakte paddenstoelen. Gek op vlees? Gebruik dan het recept voor Italiaanse ragù als basis en bouw de lasagne verder, zoals in het vegetarische recept staat beschreven. Eet je om welke reden dan ook liever geen vlees of wil je een keer iets anders? Probeer dan ook zeker de vega variant met paddenstoelenbolognese.
Naar recept: Italiaanse ragù
Naar recept: Vegetarische lasagne met paddenstoelenbolognese
Hoewel alle lasagnerecepten in dit artikel makkelijk te maken zijn, spant deze misschien wel de kroon. Hij is in ieder geval het snelst, want je gebruikt in plaats van gedroogde lasagnevellen verse gevulde pasta. Dit gaart razendsnel en geeft de lasagne ook nog eens extra veel smaak. Wil je nog meer tijd besparen? Gebruik dan een kant-en-klare tomatensaus. Ook lekker met vegetarisch gehakt!
Naar recept: Makkelijke lasagne van verse gevulde pasta
Weer eens wat anders is deze open lasagne met pesto. Met dit recept maak je de lasagnevellen zelf, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare pasta gebruiken. Dan hoef je de vellen alleen nog maar te koken. Leuk als gerecht tijdens een etentje als je de tafelgasten wil verrassen en ook zalig met een stukje vis erbij. Wil je het gerecht van tevoren maken? Maak dan alvast het deeg en pof de tomaatjes. Kook de pasta vlak voor het serveren en garneer ter plekke.
Naar recept: Open lasagne met pesto
Lasagne maken is een echt winters klusje en al helemaal als je dit recept voor lasagne met boerenkool gebruikt. De basis is vrijwel hetzelfde als een klassieke lasagne, met pastavellen, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas. Daarnaast voeg je ook nog laagjes boerenkool en cottage cheese toe, wat het geheel net iets lichter maakt. Gebruik je boerenkool uit de diepvries? Roer het dan bevroren en wel door de warme tomatensaus, zo ontdooit het binnen no-time.
Naar recept: Simpele winterse lasagne met boerenkool
Ben jij ook zo gek op pesto? We zetten de 5 lekkerste recepten op een rijtje met onze Goed Geteste pesto.
Vegetarisch, met vlees of vis, pasta is altijd goed! Ook zo gek op pasta? Bekijk in dit artikel de 20 lekkerste pastarecepten.
Zelf pasta maken is best makkelijk! Hoe je dat aanpakt? In dit artikel lees je alles over zelf pasta maken, pastadeeg en de lekkerste recepten
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres