Linzen zijn kleine, voedzame peulvruchten die je kunt gebruiken om je maaltijden extra lekker te maken – of je nu linzen uit blik of ongekookte linzen gebruikt. Hier vind je fijne inspiratie voor in je keuken.
Linzen uit blik zijn makkelijk en snel te bereiden: ze zijn al voorgekookt, dus je hoeft ze alleen maar af te gieten en af te spoelen onder de koude kraan. Dit bespaart je veel tijd in vergelijking tot het bereiden van ongekookte linzen, die vaak lang moeten worden gekookt voordat je ze kunt eten.
Linzen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, ze zijn ook nog eens erg lekker én je kunt er eindeloos mee experimenteren. Check deze ideeën en ontdek hoe linzen je maaltijden kunnen verrijken.
Linzen zijn rijk aan zowel eiwitten als vezels en bieden een overvloed aan essentiële voedingsstoffen, waaronder ijzer. Linzen zijn daardoor een geweldige vleesvervanger in bijvoorbeeld burgers, gehaktballen en pastasauzen. Hartstikke lekker, bomvol voedingstoffen en ook nog eens stukken goedkoper. Denk aan linzenburgers, linzenballetjes of een rijke pastasaus met linzen.
Linzen kunnen je salades een smaakboost geven. Meng ze met verse groenten, zoals tomaten, komkommers en paprika's om er een kleurrijk bord van te maken. En voeg voor de variatie wat feta, noten of gedroogde vruchten toe. Overweeg ook eens een linzen- en quinoasalade voor een vullende maaltijd.
Naar recept: Winterse linzensalade
Naar recept: Pompoen-linzensalade
Linzen zijn een fijne toevoeging aan verschillende soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van linzensoep met wortelen en selderij? Voeg kruiden toe zoals tijm, paprika of komijn om de boel aan te passen aan jouw smaak.
Naar recept: Harira Marokkaanse maaltijdsoep
Linzen zijn ook lekker in curry's. Ze absorberen de smaken van de kruiden en sauzen, waardoor ze een goede textuur en smaak krijgen. Linzen passen goed bij zowel vlees- als vegetarische curry's, waardoor je eindeloos kunt variëren.
Naar recept: Linzen curry met tomaat, kokos en limoen
Waar zitten gluten in? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over glutenvrij eten (met lijst!).
De Indiase keuken is zó veelzijdig, daar kun je iedere dag van eten. We zetten de lekkerste recepten op een rijtje. Dat is makkelijk kiezen!
Zaden en pitten toevoegen aan gerechten is een goed idee, maar hoe doe je dat precies? We helpen je met lekkere recepten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres