Op een warme zomerse dag gaat niets boven een glas ijskoude ijsthee. Je kunt ice tea in de verschillende smaken kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf maken. Met je favoriete smaakje, meer of minder suiker en ook nog eens erg vriendelijk voor de portemonnee. In dit artikel lees je hoe je zelf ijsthee maakt.
Voor het maken van ijsthee is een ingrediënt natuurlijk essentieel: de thee. Deze kun je op twee verschillende manieren maken, namelijk met warm en met koud water. Thee maken met warm water gaat sneller, want de thee geeft sneller zijn smaak af in warm water. Wel moet je erbij blijven, omdat de thee ook te sterk kan worden. Het voordeel van thee maken met koud water is dat de theesmaak subtieler zal zijn en de trektijd minder nauw luistert.
IJsthee van warme thee: trek jouw favoriete theesmaak, bijvoorbeeld English breakfast, groene thee of rooibos, in een theepot of grote karaf. Voeg heet water toe en laat de thee 3-10 minuten trekken. Hoe lang exact is afhankelijk van het type thee en je persoonlijke voorkeur. Voor 1 grote karaf ijsthee van ongeveer 1,5 liter zijn 3 theezakjes voldoende. Laat volledig afkoelen.
Wil je de ijsthee zoeten? Voeg de suiker, ahornsiroop of honing toe aan de warme thee. Zo kan het oplossen in het warme water.
IJsthee van koude thee: hang 3 theezakjes in een grote karaf en giet er koud water bij. Laat ten minste 4 uur trekken of de hele nacht. Hoe langer, des te sterker.
Is de thee voor jouw homemade ice tea klaar? Voeg dan nu de zoetstof toe. Zonder kan ook, maar dat kan wat bitter zijn. Zeker als je gebruik maakt van zwarte thee. Gebruik alleen bij warme thee suiker of honing, omdat deze zoetstoffen niet oplossen in koud water. Of gebruik ahornsiroop of limonadesiroop. Dit kan bij zowel warme als koude thee als basis. Uiteraard heeft limonadesiroop ook invloed op de smaak, dus houdt hier rekening mee.
Tot slot is het tijd voor de smaakmakers en garnering. Naast de thee die je als basis hebt gebruikt, zijn verse kruiden en fruit ook lekker door zelfgemaakte ijsthee. Denk aan verse munt of basilicum, plakjes citroen of sinaasappel, stukjes perzik of nectarine, en natuurlijk frambozen en bosbessen. Ook lekker: gepureerde perzik uit blik. Voeg de smaakmakers toe aan de afgekoelde ijsthee en garneer eventueel met extra fruit of kruiden. Serveer de homemade ice tea in mooie glazen met ijsblokjes.
Wil jij jouw sapjes of smoothies ook eens net iets anders maken? We geven 3 leuke twists om de dag op een bijzondere manier te beginnen.
Een (caramel) frappuccino is misschien wel de lekkerste zoete koffie bij mooi weer. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het zelf?
Sangria zelf maken? Van klassieke rode sangria, tot witte en alcoholvrije varianten, bij ALDI vind je de lekkerste recepten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres