Een pan op het vuur. Snuf zout in het water en hop, daar gaat de spaghetti erbij. Even roeren en vervolgens wachten tot de pasta gaar is. Het gaat allemaal goed tot opeens… de pan overkookt! Het kan de beste overkomen, maar iedereen kan het gelukkig ook voorkomen. In dit artikel leggen we je uit hoe je het overkoken van een pan kunt voorkomen. En ja, daar heb je een houten lepel bij nodig.
De truc om het overkoken te voorkomen is eigenlijk heel simpel: doe alle ingrediënten in het water en leg een houten lepel op de pan. De lepel steunt dus op de randen van de pan. Zodra het water omhoogkomt en het hout raakt, stopt het met stijgen en zal de pan niet overkoken.
Je kunt hiervoor alle soorten houten lepels gebruiken, zolang hij maar van hout is. Van pollepels tot slacouverts en alles ertussenin. Gebruik ‘m tussendoor gerust om in de pan te roeren, maar leg hem altijd weer terug als je klaar bent. Afhankelijk van wat je maakt zul je de lepel na afloop even moeten schoonmaken.
Wil je graag broccoli koken? In de onderstaande video zie je precies hoe je dat doet.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Wil jij weten hoe lang je een bloemkool moet koken? In dit artikel geven we het antwoord, samen met fijne tips, recepten en een video.
Hoe kook je asperges? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je asperges kan schoonmaken, schillen, koken en bewaren.
Hoe kook je rijst? Van ruim water tot droog koken en stomen, er zijn verschillende manieren om rijst te koken. Lees hier alles over rijst koken.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres