In de herfst jarig of iets anders te vieren? Trakteer met een van deze 5 feestelijke herfst traktaties. Alle vijf zijn makkelijk te maken, onder de 0,50 cent per persoon, zien er leuk uit en smaken naar meer. Van versierde peerpartjes tot pompoen appelflapjes en van spinnenkoekjes tot pepernotenbrownie. Bewaar de herfst traktaties luchtdicht afgesloten in een koekjesblik of plastic bakje.
Versierde peerpartjes
Pompoenappelflapjes
Pepernotenbrownie
Spinnenkoekjes
Boterkoek met speculaas
Makkelijk, snel en superlekker. Dat zijn deze versierde peerpartjes. Smelt blokjes pure chocolade au bain-marie of in de magnetron of roer een portie pindakaas goed los. Haal partjes peer (of appel) voor de helft door de gesmolten chocolade of pindakaas en leg ze op een mooie schaal of leuk bord. Bestrooi met snoepjes of eetbare decoratie. Laat de chocolade stollen in de koelkast en serveer.
Appelflapjes zijn een herfstige klassieker, maar door ze in de vorm van pompoen te maken heb je een leuke, herfstige verrassing voor iedereen die je trakteert. Bak ze als het kan op de dag zelf af en geniet van de heerlijke geur die door je keuken verspreidt. Laat ze rustig afkoelen tot ze lauwwarm of op kamertemperatuur zijn, en serveer met een toefje slagroom.
Naar recept: Pompoen appelflapjes
De zomervakantie is nog maar net voorbij en de pepernoten liggen al in het schap. Je hoeft niet op Sinterklaas te wachten om pepernoten te eten. In tegendeel! Deze pepernotenbrownies zijn dan ook een zalige traktatie voor jong en oud. Snijd de brownies pas in stukjes als het volledig is afgekoeld, anders kunnen ze uit elkaar vallen.
Naar recept: Pepernotenbrownies
Gek op knutselen? Dan zijn spinnenkoekjes de ideale herfsttraktatie. Maak zelf koekjes of koop ze kant-en-klaar en smelt blokjes pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Maak met een klein koffielepeltje chocoladespinnen op de koekjes. Versier de spinnenkoekjes eventueel met eetbare decoratie, stukjes witte chocolade of hagelslag. Laat de chocolade uitharden en bewaar de koekjes luchtdicht afgesloten in een bakje.
Naar recept: Chocoladekoekjes
Lees meer: De 5 beste tips voor zelf koekjes bakken
Tot slot mag een herfsttraktatie met speculaas niet ontbreken. Boterkoek is een echte allemansvriend en maak je ontzettend makkelijk zelf. De meeste ingrediënten liggen standaard in de voorraadkast en de koek staat binnen drie kwartier op tafel. Laat de boterkoek volledig afkoelen en serveer in kleine blokjes. Boterkoek over? Bewaar luchtdicht verpakt in de vriezer en ontdooi op kamertemperatuur voor gebruik.
Naar recept: Boterkoek met speculaas
Voor wie denkt dat trakteren alleen voor kinderen op de basisschool is, is deze lijst met tips verplicht. Jouw volgende mijlpaal vier je dit jaar ook op kantoor!
Zodra het bos vol ligt met gevallen kastanjes kun je ze ook rapen, maar hoe maak je zelf gepofte kastanjes? Lees hier hoe je kastanjes kunt poffen.
Jarig in de herfst? Maak een van deze 5 makkelijke herfst traktaties en trakteer!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres