MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

In de herfst jarig of iets anders te vieren? Trakteer met een van deze 5 feestelijke herfst traktaties. Alle vijf zijn makkelijk te maken, onder de 0,50 cent per persoon, zien er leuk uit en smaken naar meer. Van versierde peerpartjes tot pompoen appelflapjes en van spinnenkoekjes tot pepernotenbrownie. Bewaar de herfst traktaties luchtdicht afgesloten in een koekjesblik of plastic bakje.

herfst traktaties

Herfst traktaties 

  1. Versierde peerpartjes

  2. Pompoenappelflapjes

  3. Pepernotenbrownie

  4. Spinnenkoekjes

  5. Boterkoek met speculaas

1. Versierde peerpartjes  

Makkelijk, snel en superlekker. Dat zijn deze versierde peerpartjes. Smelt blokjes pure chocolade au bain-marie of in de magnetron of roer een portie pindakaas goed los. Haal partjes peer (of appel) voor de helft door de gesmolten chocolade of pindakaas en leg ze op een mooie schaal of leuk bord. Bestrooi met snoepjes of eetbare decoratie. Laat de chocolade stollen in de koelkast en serveer.

2. Pompoenappelflapjes  

Appelflapjes zijn een herfstige klassieker, maar door ze in de vorm van pompoen te maken heb je een leuke, herfstige verrassing voor iedereen die je trakteert. Bak ze als het kan op de dag zelf af en geniet van de heerlijke geur die door je keuken verspreidt. Laat ze rustig afkoelen tot ze lauwwarm of op kamertemperatuur zijn, en serveer met een toefje slagroom.

3. Pepernotenbrownie  

De zomervakantie is nog maar net voorbij en de pepernoten liggen al in het schap. Je hoeft niet op Sinterklaas te wachten om pepernoten te eten. In tegendeel! Deze pepernotenbrownies zijn dan ook een zalige traktatie voor jong en oud. Snijd de brownies pas in stukjes als het volledig is afgekoeld, anders kunnen ze uit elkaar vallen.

4. Spinnenkoekjes  

Gek op knutselen? Dan zijn spinnenkoekjes de ideale herfsttraktatie. Maak zelf koekjes of koop ze kant-en-klaar en smelt blokjes pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Maak met een klein koffielepeltje chocoladespinnen op de koekjes. Versier de spinnenkoekjes eventueel met eetbare decoratie, stukjes witte chocolade of hagelslag. Laat de chocolade uitharden en bewaar de koekjes luchtdicht afgesloten in een bakje.

5. Boterkoek met speculaas 

Tot slot mag een herfsttraktatie met speculaas niet ontbreken. Boterkoek is een echte allemansvriend en maak je ontzettend makkelijk zelf. De meeste ingrediënten liggen standaard in de voorraadkast en de koek staat binnen drie kwartier op tafel. Laat de boterkoek volledig afkoelen en serveer in kleine blokjes. Boterkoek over? Bewaar luchtdicht verpakt in de vriezer en ontdooi op kamertemperatuur voor gebruik.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit: