WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

Bewaar je eieren wel of niet in de koelkast? 

Moet je eieren wel of niet in de koelkast bewaren? Het is één van de meest gestelde keukenvragen, maar weet jij het antwoord? In dit artikel lees je waarom je wel of juist niet eieren in de koelkast moet bewaren. Hint: er is geen goed of fout.

Eieren wel of niet in de koelkast? 

Het antwoord is simpel: eieren kun je zowel binnen als buiten de koelkast bewaren. In de koelkast blijven eieren langer houdbaar, maar omdat eieren van zichzelf al relatief lang houdbaar zijn is dat niet altijd nodig. Vanaf de legdatum zijn ze nog ongeveer vier weken goed en vanaf het moment dat je ze in de supermarkt of bij de boer koopt meestal nog een week of drie. Op de verpakking staat in principe altijd een THT-datum, houd deze aan als richtlijn.

Waarom leg je eieren dan niet standaard in de koelkast als ze daardoor langer houdbaar zijn? Het antwoord ligt ‘m in het gebruik. Voor veel recepten met ei zijn namelijk eieren nodig die op kamertemperatuur moeten zijn. Zeker bij bakken en het maken van sauzen als mayonaise is dat van belang, omdat anders het mengsel kan splitsen door temperatuurverschil met de rest van de ingrediënten.

eieren koelkast

Het antwoord 

Gebruik je eieren om zoet te bakken of sauzen mee te maken? Bewaar ze dan buiten de koelkast. Gebruik je eieren vooral voor andere bereidingen, zoals een gekookt ei, omelet of rauw door steak tartare? Bewaar de eieren dan in de koelkast. Bewaar de eieren tot slot in principe altijd in het doosje. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en nemen ze minder snel andere geuren uit de omgeving of koelkast over.

Meer zoals dit: