Met een goedgevulde vriezer ben je altijd voorbereid op het mooie weer en een (spontane) BBQ. Want met diepvriesvis en diepvriesvlees heb je altijd iets lekkers in huis. Maar waarom zou je überhaupt kiezen voor vlees en vis uit de vriezer? Moet je het eerst helemaal ontdooien? En wat betekent het precies voor de smaak, is het net zo lekker als ‘vers’ vlees? Hieronder lees je alles wat je moet weten over diepvries vlees en diepvriesvis op de BBQ.
Hoewel je misschien geneigd bent om diepvriesvis en vlees rechtstreeks vanuit de vriezer op de grill te plaatsen, is het vaak beter om jouw bevroren producten eerst te laten ontdooien. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten gelijkmatig garen en hun natuurlijke smaak behouden. Het langzame ontdooiproces in de koelkast is de veiligste optie, omdat de kans op bacteriegroei dan het kleinst is. Minder tijd? Doe het diepvries vlees of vis dan in een dichte plastic zak en leg deze in koud water. Door deze extra stap toe te voegen aan het BBQ-proces, heb je een smaakvolle en perfect bereide maaltijd voor jou en je gasten.
Terwijl vers vlees en verse vis lange tijd de norm waren voor elke BBQ-liefhebber, is inmiddels duidelijk dat diepvriesalternatieven net zo smakelijk en budgetvriendelijk kunnen zijn.
Een van de voordelen van diepvriesvis en diepvriesvlees is dat de kwaliteit heel goed is. Vis en vlees wordt vaak direct ingevroren waardoor de smaak, textuur en malsheid goed bewaard blijft. Daardoor weet je zeker dat je stukje vis of vlees eenmaal ontdooid weer smaakt als vers.
Het leven is al druk genoeg, dus als je na een lange dag thuiskomt is het wel zo fijn als je makkelijk een maaltijd in elkaar kunt draaien. Gelukkig is er dan diepvries vlees en diepvriesvis: je hebt zowel naturel opties als gemarineerde varianten. Dit is vooral handig wanneer je onverwachte gasten hebt of gewoon snel en moeiteloos van een BBQ wilt genieten. Met een goedgevulde vriezer ben je dus altijd voorbereid op een lekkere maaltijd.
Een ander voordeel van vlees en vis uit de diepvries is de uitgebreide keuze. Zo vind je in het vriesvak genoeg variatie voor verschillende recepten. Denk aan verschillende soorten garnalen, verschillende soorten burgers of mixen van vis en vlees. Doordat je ook slechts een deel kunt ontdooien, kun je een heleboel verschillende dingen proeven.
Een van de meest overtuigende argumenten voor het kiezen van diepvriesvis en diepvries vlees op de BBQ is dat het budgetproof is. Vers vlees en verse vis zijn vaak duurder. Diepvries vlees en vis zijn vaak van dezelfde kwaliteit, maar een stuk goedkoper.
Lees ook: Budget vlees barbecue recepten
Wist je dat vis ook heel lekker is op de BBQ? We geven je inspiratie (met recepten) voor zalm, garnalen en kabeljauw van de BBQ.
Hoeveel vlees heb je per persoon nodig voor een BBQ? En is een vleesthermometer een must of overbodig? Bekijk hier 5 praktische BBQ tips voor vlees.
Wat heb je nodig voor een bbq? Dit vraag je jezelf vast af als je een barbecue gaat organiseren. Check deze handige bbq checklist.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres