Is geen chocoladereep bij jou veilig? Logisch, maar niet bij iedereen gaat-ie in één keer op. Hoe en hoe lang kun je chocola dan bewaren? Lees hieronder alles over chocolade bewaren, zowel aangebroken als in de originele verpakking - en bekijk daarna ook een aantal van de lekkerste recepten met chocola.
Chocolade bewaren is heel simpel. Het belangrijkst is dat de chocola op een koele, donkere plek ligt. Denk hierbij aan een keukenkastje of kelder. Daarnaast is het van belang dat de chocolade luchtdicht is verpakt. Door op deze punten te letten behoudt de chocolade zo lang mogelijk zijn smaak en kleur, en zal het ook niet smelten. Is de verpakking van de chocolade al geopend? Bewaar het dan in een luchtdicht doosje of druk-en-sluitzakje op een koele, donkere plek. Dit geldt voor chocoladerepen, maar ook voor bijvoorbeeld candybars.
Het is geen goed idee om chocolade in de koelkast te bewaren, omdat het de smaak en textuur kan bederven. De kou en vochtigheid kunnen de chocolade beschadigen, waardoor er een witte laag op verschijnt en de smaak minder lekker wordt. Het is beter om chocolade op een koele, droge plek te bewaren, zonder sterke geuren in de buurt.
Hoe lang je chocola kunt bewaren is afhankelijk van het soort. Zo blijft een chocoladereep veel langer goed dan bijvoorbeeld een candybar of cake. De houdbaarheidsdatum staat in principe altijd op de verpakking, maar zodra deze is geopend wordt het een ander verhaal.
Ervan uitgaande dat de aangebroken chocola luchtdicht is verpakt en op een koele, donkere plek ligt, is het gemiddeld nog één tot drie maanden houdbaar. Daarna zal de chocola niet direct beschimmelen, maar verliest het wel smaak en kwaliteit. Chocoladeproducten en -gerechten zijn een stuk minder lang houdbaar, variërend tussen één tot een paar dagen. Deze kun je door de toegevoegde ingrediënten zoals ei en boter het beste in de koelkast bewaren.
Gek op chocolade? Volkomen begrijpelijk. Een reep chocolade is op zichzelf al een ware traktatie, maar ermee bakken of koken blijft ook altijd heerlijk. Denk aan een simpele chocoladetaart met mandarijn (of sinaasappel) of een klassieke chocolademousse met frambozen. Liever iets anders? Ga dan voor de aardbeientrifle met mascarpone en witte chocolade of wentelteefjes met aardbeien en chocolade. Een lust voor het oog en de smaakpapillen!
Naar recept: Aardbeien trifle met mascarpone en witte chocolade
Naar recept: Wentelteefjes met aardbeien en chocolade
Naar recept: Chocolademousse met frambozen en mascarponeroom
Naar recept: Lactosevrije taart met chocolade, kokos en pindakaas
Naar recept: Snelle mini pavlova's met room, mango, passievrucht en witte chocolade
Naar recept: Glutenvrije taart met chocolade en mandarijn
Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen. Wij delen ze graag met je.
Chocoladeletters over? Lees hier wat je allemaal kunt maken van restjes chocoladeletter. Van warme chocoladedrankjes tot taarten en meer!
Dol op chocoladefondue? Check hier wat ideeën voor lekkere dips. Ook nog op zoek naar een recept? Ook die hebben we hier voor je klaarstaan.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres