Vegetarisch barbecueën voor een kleine prijs? Dat kan met deze fijne recepten voor zowel hartige als zoete recepten. Maak deze heerlijke vegetarische barbecue recepten voor een klein budget, inclusief de allerlekkerste vega burger én makkelijke toetjes.
Als er een barbecueklassieker niet mag ontbreken tijdens een vegetarische barbecue, is het de geroosterde maïskolf wel. Zo ontzettend makkelijk om te maken en je hebt er geen omkijken naar. Daarbij vinden de meeste volwassenen én kinderen maïs hartstikke lekker, en zijn ze ook budgetvriendelijk. Met alleen een beetje boter en wat zeezout is al lekker, maar ook met kruiden zoals chili flakes of peterselie zijn ze zalig. Probeer ook eens Mexicaanse maïskolven. Top ze hiervoor na het roosteren met verbrokkelde feta, fijngehakte koriander en chilipeper.
Vaste prik tijdens een barbecue is natuurlijk kruidenboter. Lekker bij krokant stokbrood, een stukje vlees of geroosterde groenten. Kant-en-klaar is altijd goed, maar zelfgemaakt is nog lekkerder en vriendelijker voor de portemonnee. Meng een portie zachte roomboter met een paar takjes gehakte peterselie, een geraspt of gehakt teentje knoflook, een snuf zout en wat citroenrasp voor een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter. Ook lekker: lente-uienboter!
Naar recept: lente-uienboter
Gek op groenten? Maak dan groentespiesjes! Je kunt er zo’n beetje elke groentesoort op rijgen die je wil en eventueel nog combineren met blokjes feta of halloumi. Besprenkel met olijfolie, een snufje zout en wat gedroogde kruiden of specerijen en genieten maar!
Naar recept: courgette-fetaspiesjes
Zo simpel dat het eigenlijk geen recept nodig heeft. Dat zijn gegrilde portobella paddenstoelen. Bestrijk of besprenkel de portobella’s met een beetje neutrale olie en een snuf zout, en gril ongeveer 5 minuten per kant. Lekker met een beetje sojasaus, balsamico-azijn of blauwe kaas.
Tip: vul de portobella’s met kruiden-roomkaas en rooster aan één kant tot de paddenstoelen gaar zijn. Lekker bij een gepofte aardappel of boven op een lekkere salade.
Dit recept voor gevulde grilltomaten is een echte zomerfavoriet. Niet alleen zien ze er feestelijk uit, de smaak is super en je kunt ze goed voorbereiden. Ideaal dus als je met een grote groep barbecuet of een gerecht mee wil nemen naar een etentje. Vervang de mozzarella eventueel voor feta of andere kaas en breng eventueel extra op smaak met andere (verse of gedroogde) kruiden.
Naar recept: gevulde grilltomaten
Een burger doet het altijd goed tijdens een barbecue en dat is niet anders bij een vega bbq. Gebruik vega burgers als basis en breng op smaak met je favoriete toppings. Denk aan mosterd, mayonaise en ketchup, verse knapperige sla, augurk, uien en een plakje kaas. De zelfgemaakte Quarter Pounder is favoriet bij menigeen en smaakt ook goed met een vleesvervanger.
Tip: wil je mini vega burgers maken? Gebruik falafelballetjes in plaats van (vega) burgers en leg ze op mini bolletjes.
Naar recept: zelfgemaakte Quarter Pounder
Dit recept voor choco-bananen van de barbecue is voor velen jeugdsentiment ten top en tegelijkertijd nog steeds een hit. Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe bananen en wat stukjes chocolade of hagelslag. Snijd de bananen open als een frikandel en stop de chocolade erin. Verpak in aluminiumfolie en rooster ongeveer 15 minuten op de barbecue of tot de chocolade is gesmolten. Garneer eventueel met gehakte noten en serveer warm.
Naar recept: choco bananen van de barbecue
Zodra de winkels vol liggen met blozende perziken, abrikozen en pruimen, is er een gerecht dat je direct zou moeten maken: geroosterd steenfruit met ijs. Een simpel, maar ó-zo lekker toetje dat door het lauwwarme fruit en de zachte zoetheid daarvan bij iedereen in de smaak valt. Maak het ijs zelf of koop het kant-en-klaar en garneer het geheel met een handje fijngehakte noten en eventueel nog wat blaadjes tijm.
Naar recept: geroosterd steenfruit met ijs
Vegetarische hapjes voor bij de borrel zijn altijd een goed idee. In dit artikel verzamelen we onze 5 favoriete vegetarische hapjes voor een vega borrelplank.
Ook zo'n zin in een dampende maiskolf van de BBQ? Met deze tips maak je zelf de lekkerste (zoete of hartige) maiskolf van de BBQ.
Wil je vaker vegetarisch eten, maar vind je het soms wat moeilijk? Lees in dit artikel handige tips om makkelijk vegetarisch te eten.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres