Niets lekkerder dan versgebakken brood tijdens het ontbijt of de lunch. Hoewel je met oud of droog brood ook nog prima lekkere gerechten kunt maken, is het toch fijner als je extra lang kunt genieten van vers brood. Hoe je dat doet? Dát leggen we uit in onderstaande tips. En krijg je trek van al dat lezen over brood? Goed nieuws: we delen ook nog een paar heerlijke broodrecepten.
Brood langer vers houden is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Zodra brood uit de oven komt begint het met uitdrogen, wat uiteindelijk zorgt voor oud brood. In het begin merk je er nog niet zoveel van, maar na een dag of twee proef je het wel. Er zijn gelukkig een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je brood uitdroogt.
De eerste tip voor het langer vers houden van brood is het brood niet snijden, maar in z’n geheel verpakken. Door brood te snijden komt er namelijk zuurstof in het brood, waardoor het sneller uitdroogt en uiteindelijk oud wordt. Snijd je brood niet meteen, dan blijft het brood compacter en krijgt zuurstof geen vrij spel. Is je brood al gesneden? Hou de sneetjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan in de verpakking. Op die manier blijft het ook langer vers.
Het volgende punt van aandacht is de verpakking. Want ook dat kan ervoor zorgen dat brood langer vers blijft. Verpak brood als het even kan altijd in een plastic zak. Niet alleen komt daar minder zuurstof in, het beschermt ook beter tegen vocht dan bijvoorbeeld een papieren zak. Bewaar het verpakte brood op een koele, donkere plek, bijvoorbeeld in een broodtrommel of in de kelder. Hou je meer van brood met een krokante korst? Bewaar dan het brood in een papieren zak.
De laatste tip? Vries je brood in. Dat is vooral handig als je weet dat je het brood niet binnen drie dagen opeet. Zolang je vriezer goed sluit en niet vol zit ijsresten, kun je brood het langst vers houden in de vriezer. Vries brood gesneden of ongesneden in en ontdooi het brood in de verpakking of in een plastic zakje in de koelkast of kamertemperatuur. Zo weet je in elk geval zeker dat je áltijd vers brood in huis hebt.
Trek gekregen? Of je nu vers of droog brood in huis hebt, je kunt er altijd nog iets mee doen. Maak bijvoorbeeld een zalige sandwich met rode biet, appel en feta, ga voor een luxe BLT met een gebakken ei of maak feestelijke broodjes roasted pork met truffelmayo. Is je brood al iets droger? Kies dan voor broodsoldaatjes bij een zachtgekookt ei of verwerk het brood in een lekkere salade.
Naar recept: Lunch sandwich met rode biet, feta, appel en rucola
Naar recept: Broodje BLT met gebakken ei
Naar recept: Broodje hamburger met zongedroogde tomaten, mozzarella en pesto
Naar recept: Sandwichtoren met eiersalade en avocado
Naar recept: Broodjes roasted pork met truffelmayo
Naar recept: Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei
Naar recept: Belgisch Broodje preparé (americain) met biefstuk
Naar recept: Panzanella salade met ansjovis
Naar recept: De ultieme wentelteefjes met aardbeien en chocolade
Maak van de broodtrommel van je kind een avontuur met kleuren, vormpjes en verrassingen.
Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.
Gezond broodbeleg: lees in dit artikel onze favoriete combinaties voor op brood. Van vegetarisch tot eitwijkrijk en van mager tot vegan broodbeleg.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres