Bloemkoolrecepten in overvloed, maar welke zijn nou écht het lekkerst? In dit artikel verzamelen we onze favorieten recepten met bloemkool, van ovenschotel tot pizza. Ook leggen we je uit waarom bloemkool zo goed voor je is en hoe je er eindeloos mee kunt variëren.
Bloemkool is een veelzijdige groente die ook nog eens hartstikke goed voor je is. Zo bevat een portie bloemkool maar liefst 77% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Ook zit het vol met vitamine K, proteïne, magnesium, vezels, kalium en nog veel meer bio-actieve stoffen die goed voor je zijn.
Variëren met bloemkool kan ook volop, door de lage hoeveelheid koolhydraten is het een goede vervanger voor producten als rijst, couscous en bulgur. Je maakt namelijk in een handomdraai zelf bloemkoolrijst. Rasp hiervoor de bloemkoolroosjes en -steel op een grove rasp of hak tot de grootte van rijstkorrels in een keukenmachine. Je kunt de bloemkoolrijst rauw verwerken, maar ook kort bakken in een koekenpan of wok. Of gebruik het als basis voor een bloemkoolpizza!
Eén van de beste manieren om een bloemkool te bereiden is om er steaks van te maken. Zo krijgt deze groente een lekker hartige, vlezige structuur en smaak. Bloemkoolsteak is lekker samen met feta en olijven, maar ook in combinatie met groene pesto en Parmezaanse kaas een heerlijk gerecht. En staat de barbecue aan? Bereid de bloemkoolsteak dan daarop!
Bloemkoolrecepten zijn niet altijd zwaar of winters. Onze bloemkoolsalade met kip en sinaasappel is licht, zomers en fris van smaak. Je kunt dit gerecht lauwwarm serveren, tijdens de lunch of als zomers gerecht in de avond. Ook fijn als onderdeel van een buffet of voor grote groepen, voor maar ongeveer 1,76 euro per persoon.
Een stuk steviger zijn deze gehaktballen in bier met bloemkoolpuree. Niet alleen smakelijk in de winter, maar het hele jaar door. Lekker met een frisse groene salade erbij. Heb je een etentje in het vooruitzicht? Maak dan kleinere gehaktballetjes en serveer ze met de puree als voorgerecht.
Dit recept is het hele jaar door een aanrader. Tijdens de winter en de feestdagen als vegetarisch hoofdgerecht bijvoorbeeld. Schijnt juist de zon en gaat de barbecue aan? Rooster dan de hele bloemkool op de barbecue en serveer met aïoli, pijnboompitten en peterselie. Een echte showstopper waar iedereen van onder de indruk is, zowel vega’s als echte vleesliefhebbers.
Voor liefhebbers van bier is dit recept een aanrader: kabeljauw met tagliatelle en bloemkoolcrème. Van het bier wordt een schuimige saus voor bij de vis gemaakt. Verfijnd van smaak, zonder dat het moeilijk of ingewikkeld is. Weer eens wat anders en ook leuk tijdens een etentje.
Tot slot een stevige soep met bloemkool, knolselderij en prei. Een klassiek bloemkoolrecept, maar daardoor zeker niet minder lekker! Ideaal als je kookt voor een grote groep of een voorraad soep voor in de vriezer wil maken. Bewaar de soep maximaal drie maanden in de vriezer of drie dagen in de koelkast.
Bloemkool koken is echt niet moeilijk. In de onderstaande video laten we je zien hoe.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Hoe leer je je kind groente eten? Wij delen waardevolle tips hoe je je kids groente leert eten én het grote voordeel: groente is ook nog eens voordelig bij ALDI.
Ovenschotels zijn de oplossing voor een makkelijke avondmaaltijd. Lees hier 5 heerlijke opties die je zo in de oven schuift.
Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres