Bladerdeeg is makkelijk in gebruik, gaat goed samen met zo’n beetje alle andere ingrediënten en smaakt altijd goed. Kortom, bladerdeeg is een van je beste vrienden in de keuken, met name die uit de diepvries. Zorg dat je het altijd in huis hebt, want je maakt er in een mum van tijd de lekkerste hapjes, traktaties, hartige en zoete taarten mee. Lees in dit artikel wat bladerdeeg precies is, hoe het wordt gemaakt en wat het verschil is tussen diepvries bladerdeeg en vers bladerdeeg. Tot slot vind je de lekkerste recepten met bladerdeeg!
Bladerdeeg is een deegtype bestaande uit verschillende dunne laagjes deeg en roomboter. Het is daardoor vergelijkbaar met croissantdeeg, alleen is bladerdeeg neutraler van smaak. Door de neutrale smaak is bladerdeeg een ideale basis voor hartige en zoete gerechten. Door de verschillende deeglagen af te wisselen met roomboter en ze vervolgens weer dun uit te rollen, ontstaat een deeg met heel veel verschillende laagjes. Tijdens het bakken smelt de roomboter en verdampt het vocht in de boter, waardoor de lagen los van elkaar komen en krokant worden. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen en is kant-en-klare bladerdeeg in elk vriesvak wel te vinden.
De meesten kennen bladerdeeg van de vierkante pakjes met elk tien plakjes uit de diepvries, maar wist je dat er ook vers bladerdeeg bestaat? Deze variant vind je meestal op rol en dat is dan ook meteen het grootste verschil met het deeg uit de vriezer. Vers bladerdeeg komt in een grote, rechthoekige plak ter grootte van een middelgrote bakplaat. Ideaal als je een plaattaart maakt, maar ook voor andere vormen. Doordat het deeg in de koeling ligt kun je het vanzelfsprekend iets minder lang bewaren, wat bij diepvriesbladerdeeg wel weer kan.
Bladerdeeg in huis of krijg je simpelweg trek? Er zijn online duizenden lekkere bladerdeegrecepten te vinden, van makkelijke hapjes tot heerlijke taarten. Vaak hartig met kaas, maar ook regelmatig zoet met bijvoorbeeld fruit. De lijst hieronder bevat van alles wat met inspiratie voor elke dag van de week. Laat je verleiden en duik de keuken in, want met bladerdeeg heb je gegarandeerd succes.
Naar recept: Appel plaattaart: dessert voor grote groepen
Naar recept: Bananen tarte tatins met pecan-karamel ijs
Naar recept: Makkelijke empanada's met pittige gehaktvulling
Naar recept: Mini worstenbroodjes met oranje mayo
Naar recept: Traditionele beef wellington met champignons
Naar recept: Mini taartjes met prei en spek (en kaas)
Naar recept: Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas
Naar recept: Hartige tarte tatins met stoofpeer en blauwe kaas, walnoten en dadels
Naar recept: Mini bladerdeegpizza’s met tomatensaus, kaas en basilicum
Naar recept: Bladerdeeghapjes met brie en perenchutney
Heb je nog bladerdeeg in je diepvries liggen? Of wil je graag iets met bladerdeeg maken? Je kunt direct aan de slag met deze 5 recepten.
Mozzarella is populair en wij snappen waarom! We maakten een overzicht met de lekkerste recepten en informatie.
Met deze makkelijke Franse hapjes draai je zonder al te veel moeite een heerlijke borrelplank in elkaar. Met lekkers voor iedereen.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres