Bladerdeeghapjes zijn altijd geliefd. Bij de borrel, brunch of een uitgebreid buffet, maar ook gewoon als snel tussendoortje voor onderweg. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar nog leuker is het om zelf bladerdeeg hapjes te maken. Denk aan de klassieke knakworst in bladerdeeg, maar ook aan andere varianten, zoals zelfgemaakte kaasvlinders, minipizza’s en nog veel meer. In dit artikel vind je 11 lekkere bladerdeeghapjes, geschikt voor elk moment van de week.
Zeg je makkelijke bladerdeeghapjes, dan is knakworst in bladerdeeg waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Meer retro dan dit wordt het niet, maar het is en blijft een grote favoriet. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tientallen, al dan niet honderden lekkere bladerdeeghapjes. Uiteenlopend van vegetarisch tot met vlees. De hapjes in dit artikel zijn stuk voor stuk makkelijk en zo te maken, maar bovenal om je vingers bij af te likken. Maak de hapjes met vers of diepvries bladerdeeg en bewaar ze in een gesloten bakje tot gebruik.
Vegetarische bladerdeeghapjes met kaas
Bladerdeeghapjes met vlees
Bladerdeeghapjes met vis
Bladerdeeghapjes en kaas zijn een ideale combinatie. Zeker de pittige soorten, zoals oude kaas of blauwe kaas, doen het goed. Maar ook geitenkaas, brie en roomkaas smaken zalig. De recepten hieronder bevatten allemaal kaas en zijn vegetarisch. Perfect voor alleseters en extra fijn voor vega’s. Tip: haal de kaas een uur van tevoren uit de koelkast. Zo kun je 'm makkelijker verwerken in het gerecht.
Naar recept: Hartige tarte tatins met stoofpeer en blauwe kaas, walnoten en dadels
Naar recept: Mini bladerdeegpizza’s met tomatensaus, kaas en basilicum
Naar recept: Bladerdeeghapjes met brie en perenchutney
Naar recept: Makkelijke kaaspakketjes met Hollandse kaas
Naar recept: 3 soorten bladerdeeghapjes: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas-walnoot
Knakworst in bladerdeeg is altijd goed en bij iedereen geliefd. Gebruik hiervoor ontdooid bladerdeeg uit de diepvries of ga voor vers bladerdeeg, en kies uit verse knakworsten of uit blik. Snijd het deeg en de worstjes in kleinere stukjes en maak er mooie pakketjes van. Bestrijk ze met geklutst ei en top eventueel af met specerijen, kruiden of zaden naar smaak. Bak de knakworstjes in bladerdeeg volgens de bereidingswijze op de deegverpakking. Liever iets anders? Ga dan voor makkelijke kaasstengels met pesto en parmaham, mini taartjes met prei en spek of een van de andere heerlijke hapjes.
Naar recept: Kaasstengels met pesto en parmaham
Naar recept: Makkelijke empanada's met pittige gehaktvulling
Naar recept: Mini worstenbroodjes met oranje mayo
Naar recept: Pittige bonenstoof met kip op krokant bladerdeeg
Naar recept: Mini taartjes met prei en spek (en kaas)
Ook vis leent zich perfect voor een bladerdeeghapje. Zalm is een klassieker, zowel gerookt als rauw of uit blik. De bladerdeegvlinders met zalm zijn bijvoorbeeld echte publiekslievelingen. Ook tonijn, sardientjes of gerookte makreel zijn fijne vissoorten voor in een bladerdeeghapje. Kijk wat je eventueel nog in de voorraadkast of koelkast hebt liggen en vul een van de eerdergenoemde vegetarische hapjes daarmee. Varieer naar hartenlust en maak de hapjes die jij het lekkerst vindt.
Naar recept: Bladerdeegvlinders met zalm
Heb je nog bladerdeeg in je diepvries liggen? Of wil je graag iets met bladerdeeg maken? Je kunt direct aan de slag met deze 5 recepten.
Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes
Mozzarella is populair en wij snappen waarom! We maakten een overzicht met de lekkerste recepten en informatie.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres