Een perfect gegaard stukje biefstuk, met geroosterde aardappels en een frisse salade erbij. Simpel en ontzettend lekker. Maar het snijden, hoe zit dat ook alweer? Doe je dat tegen de draad in of juist met de draad mee? Hoe snijd je een biefstuk in perfecte reepjes? En moet je even wachten met snijden of kan het zodra het vlees uit de pan is? In dit artikel lees je precies hoe je biefstuk het beste kunt snijden. Ook delen we de lekkerste recepten met biefstuk.
Biefstuk snijden is appeltje eitje. Er zijn alleen twee basisprincipes die je altijd moet volgen: laat het vlees altijd even rusten en snijd het vlees altijd tegen de draad in. Door het biefstukvlees te laten rusten zorg je dat de sappen in het vlees tot rust komen. Als je het vlees direct na het bakken snijdt zouden die sappen er direct uitlopen, met een droog stuk vlees als resultaat. Laat het vlees daarom altijd, ook bij andere soorten vlees of gevogelte, minimaal een minuut of vijf rusten. Verpakt in aluminiumfolie zodat het warm blijft.
Het tweede punt om op te letten is het tegen de draad in snijden van biefstuk. Dit doe je om te voorkomen dat het vlees taai wordt. Je breekt namelijk als het ware te verbindingswegen in het vlees, waardoor het nog malser wordt. ‘De draad’ zijn de zichtbare lijnen in het vlees. Lopen die horizontaal, dus van links naar rechts? Snijd dan het vlees verticaal, van boven naar beneden. Lopen de lijnen verticaal of diagonaal, draai dan het vlees zodat ze horizontaal liggen. Van boven naar beneden snijden is namelijk verreweg het makkelijkst.
Trek gekregen in biefstuk? Bekijk de onderstaande recepten met biefstuk. Denk aan een klassieke Black Angus biefstuk met peperroomsaus en gekaramelliseerde witlof of een Angus biefstuk met gepofte tomaat. Heb je iets te vieren of is het kerst? Ga dan voor de hertenbiefstuk in rodewijnsaus met sjalotten. Of kies simpelweg één van de andere smakelijke recepten van ALDI.
Naar recept: Angus biefstuk met gepofte tomaat en kruidensalsa
Naar recept: hertenbiefstuk in rodewijnsaus met sjalotten
Naar recept: Black Angus biefstuk met peperroomsaus en gekaramelliseerde witlof
Naar recept: hertenbiefstuk met hasselback aardappels, boerenkool en jus
Naar recept: kogelbiefstuk met en kerrie-knoflook wortels en Parmezaanfriet
Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well done? In dit artikel geven we je verschillende tips voor de perfecte biefstuk bakken.
Groente bij biefstuk is altijd een goed idee. Lees in dit artikel welke groenten goed bij biefstuk passen én hoe je de lekkerste biefstuk met champignons maakt.
Biefstuk bakken in de pan, airfryer, oven of sous-vide? Lees in dit artikel alles het bakken van de perfecte biefstuk.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres