1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4 verschillende biefstukgerechten om zelf te maken

4 verschillende biefstukgerechten om zelf te maken

biefstuk gerechten

Biefstuk is een delicaat stuk vlees van de koe. Het wordt gehaald uit de bil, het spierstuk of dikke lende en is daardoor vol van smaak. Tegelijkertijd is het ook zacht van structuur, waardoor biefstuk perfect is om rood of medium-rare te serveren. Naast gewone biefstuk heb je ook kogelbiefstuk. Dat komt van de kleine spier uit het eerdergenoemde gebied en is extra mals. Door de zachte structuur en volle smaak kun je met biefstuk alle kanten op en in dit artikel lees je over vijf verschillende biefstukgerechten.  

biefstuk gerechten

Gerechten met biefstuk  

Gek op biefstuk, maar ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Bekijk onderstaande gerechten met biefstuk. Van klassiek gebakken voor een AVG tot soep. Ook kun je met biefstuk de lekkerste wokgerechten maken. Of ga voor surf & turf: een combinatie van vlees en vis. Hoe je het ook wendt of keert, biefstuk is eigenlijk altijd een goed idee.  

Producten van het jaar

Bij ALDI vind je verschillende soorten biefstuk. Zo is er de diepvriesvariant, die extra voordelig geprijsd is en fijn is om in de vriezer te hebben liggen. In het koelvak vind je de Hollandse kogelbiefstuk, die zelfs is uitgeroepen tot Gekozen huismerk product van het jaar 2022. Het vlees is verpakt per twee porties van elk 125 gram, precies genoeg voor twee personen. Laat het vlees een half uur voordat je ermee aan de slag gaat op kamertemperatuur komen en geniet van een heerlijke Hollandse biefstuk.

NL vlag
4.96
2 x 125 g
Hollandse kogelbiefstuk
Hollandse kogelbiefstuk

1. AVG 

Traditioneel, maar altijd goed is een AVG. Aardappelen, vlees en groenten, met in de hoofdrol een lekker stukje biefstuk. Ga voor een simpele uitvoering met krieltjes en haricots verts of ga voor feestelijk met peperroomsaus en gekaramelliseerde witlof. Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast en verwijder de verpakking. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen en gaart het gelijkmatiger. Wikkel na het bakken in aluminiumfolie en laat nog vijf minuten rusten, zo blijft het vlees mooi mals.  

2. Wok 

Doordat je rundvlees en met name biefstuk ook goed kunt eten als het nog rood van binnen is, leent het zich goed voor wokgerechten. Bak het vlees in z’n geheel of snijd het voor het bakken in dunne reepjes. Bak kort in een koekenpan of wok en serveer bij je favoriete wokgerecht. Denk bijvoorbeeld aan noedels met wokgroenten of geroerbakte nasi. Ook lekker met een scheutje soja- of teriyakisaus en een lepeltje sambal. 

3. Surf & turf 

Surf & turf is de benaming voor een gerecht met zowel vlees als vis. De meest klassieke en bekende variant is die van kreeft en ossenhaas, maar dat is ook meteen ontzettend duur. Je kunt ook prima een mooi stukje biefstuk en bijvoorbeeld gamba’s gebruiken, dat smaakt minstens zo goed. Verwerk de ingrediënten in een hoofdgerecht of ga voor een simpel voorgerecht of lekker hapje, zoals onderstaande spiesjes. 

4. Soep 

Tot slot een in Nederland minder bekend gerecht met biefstuk, namelijk soep! Wie weleens in Aziatische landen zoals Japan of Vietnam is geweest kent waarschijnlijk wel de shabu shabu of pho, wat beiden gerechten zijn waarbij biefstuk wordt gegaard in bouillon. In Japanse shabu shabu wordt de bouillon als smaakmaker gebruikt voor het garen van het vlees, terwijl pho een rijke noedelsoep is met optioneel plakjes biefstuk als topping. Snij hiervoor het vlees in hele dunne plakjes en laat wederom een halfuur op kamertemperatuur rusten. Voeg de biefstuk pas als laatste toe aan de soep en serveer direct. Ook leuk in een combinatie met garnalen.

Meer zoals dit:

garing biefstuk

Biefstuk bakken: met deze truc controleer je makkelijk hoe gaar hij is

Een biefstuk bakken gaat snel en het eindresultaat is overheerlijk. Eet je hem liever medium of juist rare? Lees in dit artikel de truc om de garing van je biefstuk te controleren.

Verder lezen
biefstuk bakken

Biefstuk bakken: rare, medium en well done

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well done? In dit artikel geven we je verschillende tips voor de perfecte biefstuk bakken.

Verder lezen
biefstuk airfryer

Biefstuk in de airfryer? Zo maak je het klaar in 3 simpele stappen

Biefstuk bakken in de airfryer? Dat kan! Lees in dit artikel hoe je biefstuk in de airfryer bakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch