Biefstuk in de airfryer bakken? Dat kan! Het is een minder bekende methode om biefstuk te bakken, maar zeker niet minder goed. Het is snel, makkelijk en je hebt minder boter of olie nodig. Eigenlijk een win-winsituatie, als je weet hoe je dit op de beste manier doet. In dit artikel lees je precies hoe je thuis biefstuk bakt in de airfryer.
Biefstuk bakken begint bij het begin: het vlees op kamertemperatuur laten komen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en de kleuring mooi in elkaar overloopt. Bak je een biefstuk die direct uit de koelkast komt? Dan is de kans groot dat je een heel duidelijk verschil tussen de donkere buitenkant en rode binnenkant ziet zodra je het vlees doormidden snijdt. Haal daarom het vlees uit de verpakking, ook eventueel plasticfolie. Leg het vlees op een bordje in de keuken en laat zo ongeveer 30 minuten rusten. Heb je niet zoveel tijd? Alle minuten rust op kamertemperatuur helpen mee, ook al zijn het maar 5. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180-200 graden.
De tweede stap bestaat uit het vlees op smaak brengen. Je gebruikt geen pan, omdat je de biefstuk in de airfryer bakt en niet in de oven. Wrijf daarom het vlees in met lekkere olijfolie en bestrooi met kruiden zoals verse tijm of rozemarijn. Ook kan het lekker zijn om een paar teentjes knoflook besprenkeld met olijfolie in een stukje aluminiumfolie mee te bakken. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat de warmte binnen in het pakketje blijft, zonder dat de knoflook verbrandt. Het resultaat is gepofte knoflook met een lekkere zoete smaak. Heerlijk voor bij het vlees.
Is de airfryer lekker warm geworden en de biefstuk goed op smaak? Bakken maar! Een groot voordeel van de airfryer is dat het vlees sneller bakt in de pan. Daarbij gaart het vlees ook gelijkmatiger, omdat de warmte van alle kanten komt. Voor een rare tot medium resultaat heb je dan ook maar 6-8 minuten nodig, afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de airfryer en bestrooi met zout en peper. Laat een paar minuten rusten op een bord of in een stuk aluminiumfolie en serveer. Genieten!
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well done? In dit artikel geven we je verschillende tips voor de perfecte biefstuk bakken.
Groente bij biefstuk is altijd een goed idee. Lees in dit artikel welke groenten goed bij biefstuk passen én hoe je de lekkerste biefstuk met champignons maakt.
Biefstuk bakken in de pan, airfryer, oven of sous-vide? Lees in dit artikel alles het bakken van de perfecte biefstuk.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres