1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De lekkerste auberginerecepten (vlees, vis én vega)

De lekkerste auberginerecepten (vlees, vis én vega)

aubergine recepten

De aubergine is net als de groene courgette een fijne, veelzijdige groente. Anders dan courgettes kun je aubergines niet rauw eten. Gaar de aubergine dus altijd voldoende en breng op smaak met zout. Benieuwd wat je allemaal met aubergines kunt maken? In dit artikel vind je 5 lekkere auberginerecepten. 

Aubergine recepten

De lekkerste auberginerecepten 

Aubergine smaakt het best als je de tijd neemt om ’m te garen. Of dit nu in de oven of pan, op de barbecue of op de gril is. Gebruik daarnaast voldoende olie, want aubergine is net een spons en zuigt meteen alles op. De auberginerecepten hieronder zijn allemaal geschikt voor doordeweekse dagen, maar ook geschikt voor het weekend. Heb je restjes over? Bewaar ze dan in een afgesloten bakje in de koelkast. 

  1. Ottolenghi aubergine uit de oven

  2. Risotto met aubergine en Parmaham crisps

  3. Rijstbowl met aubergine, vega gehakt en pinda’s 

  4. Koude noedelsalade met aubergine

  5. Thaise curry met gamba’s

1. Ottolenghi aubergine uit de oven met granaatappel 

Als iemand de koning van de aubergine is, dan is het de Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi wel. Hij maakte furore met zijn auberginerecept met granaatappelpitjes en karnemelksaus, wat inmiddels een wereldberoemde klassieker is. Je kunt het gerecht maken met het recept uit zijn boek, maar ook uit de losse pols. Het belangrijkst is de combinatie van zachte aubergine uit de oven met een frisse karnemelk- of yoghurtsaus en granaatappelpitjes. 

Halveer de aubergine in de lengte en kerf ruitjes in het vruchtvlees. Wrijf in met milde olijfolie, zout en peper, en rooster in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Maak een saus met karnemelk of yoghurt, olijfolie, citroensap en eventueel kruiden naar smaak. Hak wat peterselieblaadjes fijn en haal de pitten uit een granaatappel. Leg de auberginehelften op een bord of schaal en lepel de saus erover. Garneer met de peterselie en granaatappelpitjes.

2. Risotto met aubergine en Parmaham crisps 

Aubergine is ook in de Italiaanse keuken een geliefde groente, dus mag een Italiaans recept in dit lijstje niet ontbreken. Onderstaand risottorecept maak je met groene paprika en gegrilde aubergine. De Parmaham crisps maak je heel makkelijk zelf door plakken ham te bestrijken met olie. Na zes minuten in een warme oven zijn ze heerlijk krokant. Liever een vegetarische risotto met aubergine? Laat de Parmaham dan weg en vervang eventueel door zachte geitenkaas.

3. Rijstbowl met aubergine, vega gehakt en pinda’s 

Van Italië reis je door naar Azië, waar je deze rijstbowl met aubergine, vega gehakt en pinda’s vindt. Door de zachte structuur en neutrale smaak past aubergine bij veel verschillende ingrediënten en smaken. Bestrijk voor nog meer smaak de aubergines vijf minuten voor ze gaan zijn met ketjap, dan worden ze voller van smaak. Ook lekker met witte rijst, zoals basmati- of pandanrijst. 

4. Koude noedelsalade met aubergine 

Wist je dat noedels lekker zijn in zowel warme als koude gerechten? Kijk maar naar onderstaande noedelsalade met aubergine. De koude noedels geven het gerecht een heerlijke bite en zorgen voor de nodige energie. Zorg dat je ze echt gaarkookt, want ze worden tijdens het afkoelen vaak weer een tandje harder. De limoen, gember en sojasaus zorgen voor een zalige dressing die ook goed past bij de andere ingrediënten. 

5. Thaise curry met gamba’s 

Tot slot nog een curry, want ook daarin doet de almachtige aubergine het altijd goed. Snij hiervoor een aubergine in reepjes van ongeveer vijf bij één centimeter. Bak ze in een grote koekenpan of wok in een royale hoeveelheid olie, tot ze goudbruin kleuren. Laat eventueel uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met voldoende zout. Voeg ze na het bakken pas toe aan een lekkere curry, zoals onderstaand recept met gamba’s. 

Meer zoals dit:

gevulde aubergine

Aubergine bakken & snijden: de 5 beste tips

Aubergine bakken, snijden, grillen en bewaren: je kunt er alle kanten mee op. Lees hier de beste tips & tricks voor de lekkerste auberginegerechten.

Verder lezen
aubergine

Stap voor stap aubergine snijden (met video!)

Hoe snijd je een aubergine? In een paar stappen leggen we uit hoe je de aubergine kan snijden, bakken, grillen en bewaren.

Verder lezen
courgettini

Stap voor stap courgette spaghetti maken (met video!)

Courgette is een veelzijdige groente, van grillen tot bakken en van soep tot courgettini. Hoe maak je deze courgette spaghetti? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je courgette spaghetti maakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch