Op vakantie in Costa Rica, Thailand en de Filipijnen zie je ze overal: straatverkopers die op elke hoek van de straat rijpe ananas snijden en verkopen. Verser wordt het bijna niet. Gelukkig kun je in Nederland ook terecht voor de lekkere zoete vrucht en is een ananas snijden zo gedaan. Hoe? Dat lees je in dit artikel, inclusief tips om te controleren of een ananas rijp is en hoe je de gesneden ananas het beste kunt bewaren.
Voor je de ananas gaat snijden moet je weten of hij rijp is. Hoe je dat controleert? Trek aan één van de binnenste bladeren van de kroon van de ananas, zonder dat je de ananas met je andere hand vasthoudt. Trek je het blad los? Dan is de ananas rijp en klaar voor gebruik. Gaat de ananas mee omhoog en laat het blad niet los? Dan kun je hem beter nog een dag laten staan. Leg er eventueel een banaan naast om de ananas net iets sneller te laten rijpen.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Gesneden ananas kun je gemiddeld nog drie tot vier dagen bewaren, afhankelijk van hoe rijp de ananas is. Bewaar in stukjes gesneden ananas in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Mocht je bang zijn de ananas niet binnen een paar dagen te gebruiken, dan kun je de stukjes ook in een plastic zakje invriezen. Een gehalveerde of in parten gesneden ananas wikkel je in plasticfolie en bewaar je ook in de koelkast. Leg de ingepakte parten eventueel op een bordje om lekken in de koelkast te voorkomen.
Rijpe ananas is ontzettend lekker en verfrissend. Het is de perfecte snack op een zomerse dag, maar ook zalig als dessert. Gewoon zo of met een beetje limoenrasp, of kort gegrild in een grillpan of op de barbecue. Vind je het leuk om er een gerecht mee te maken? Bekijk dan onderstaande recepten met ananas, waaronder een zalig zomers toetje met gegrilde ananas en natuurlijk een variant op de pizza Hawaï.
Naar recept: Gegrilde ananas met limoen en malaga-ijs
Naar recept: Kip Hawaï wrap
Naar recept: Tropische smoothiebowl met mango, ananas en yoghurt
Naar recept: Pofferspiesjes met fruit en poedersuiker
Paprika snijden is niet moeilijk, maar met déze handige truc gaat het altijd goed én supernetjes. Lees hier meer.
Biefstuk snijden doe je zo! Tegen de draad in of juist met de draad mee? Lees in dit artikel hoe je biefstuk snijdt.
Hoe snijd je een aubergine? In een paar stappen leggen we uit hoe je de aubergine kan snijden, bakken, grillen en bewaren.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres