Recepten voor grote groepen zijn idealiter makkelijk te maken, goed voor te bereiden en als het even kan niet al te bewerkelijk. De recepten in dit artikel voldoen aan al die voorwaarden en zijn ook nog eens enorm lekker. Maak je meerdere recepten voor grote groepen? Ga dan voor een leuke combinatie. Serveer de gerechten op mooie schalen en het feest kan beginnen!
Net als andere lijstjes met lekkere recepten hebben we ook nu verschillende opties voor je. Denk aan gerechten met vlees en vis, maar ook aan vegetarische en zelfs plantaardige opties. Bij de meeste recepten staan tips om het gerecht volledig vegetarisch te maken, zodat iedereen kan genieten. Ook geven we tips om het eten nog sneller en efficiënter klaar te maken. Wel zo fijn, als je kookt voor een grote groep.
Op zoek naar een lekker hapje dat niet al te vullend is, maar wel origineel? Ga dan voor Thaise viskoekjes met kabeljauw, garnalen en koriander. Je maakt het visgehakt supersnel in de keukenmachine, waar ook de ingrediënten van stap twee prima bij kunnen. Gebruik een ijslepel om snel en makkelijk gelijke porties te maken. Komen er vegetariërs op bezoek? Bak dan ook een portie kant-en-klare vegetarische balletjes voor erbij, die net zo lekker smaken met de chili-sojadip als de viskoekjes. Maak het visgehakt tot twee dagen van tevoren en bewaar ongebakken in de koelkast tot gebruik.
Of je nu alleen maar plantaardig etende gasten over de vloer krijgt of gewoonweg op zoek bent naar een lekker recept, deze plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappelpitjes is altijd een goed idee. Een plaattaart is ideaal voor een grote groep, omdat je de ingrediënten uiterlijk een dag van tevoren al kunt voorbereiden en de gebakken taart in kleinere stukjes kunt serveren. Hoeft de taart niet volledig vegan te zijn en ben je gek op kaas? Verbrokkel er dan nog wat zachte geitenkaas over zodra de plaattaart uit de oven komt.
Makkelijk, voedzaam en vol van smaak. Dat is deze traybake met kip en zoete aardappel. Vul zoveel bakplaten als nodig en bak ze tegelijk in de oven af. Serveer de traybake warm of lauwwarm, allebei smaakt lekker. Liever vegetarisch? Vervang dan de kip door vegetarische kipstukjes of broccoliroosjes. Heb je weinig tijd voordat de gerechten op tafel moeten komen? Volg dan het recept tot en met stap vijf en doe de rest pas later.
Een salade is altijd een goed idee als je kookt voor een grote groep. Zeker als er een graan of koolhydraatrijk ingrediënt zoals pasta, rijst of couscous in zit. Deze couscoussalade met paprika, bietjes, noten en yoghurt is nét even anders dan de standaard recepten met komkommer en tomaat, en verrast daardoor positief. Maak de couscoussalade en kerrieyoghurt tot twee dagen van tevoren en bewaar apart van elkaar in de koelkast.
Het ideale recept voor een grote groep – zeker als je maar één gerecht wil serveren – is pasta met ragù. De vleessaus is niet moeilijk om te maken, je schept het makkelijk op en bijna iedereen vindt het lekker. Tip: laat de saus een paar uur pruttelen voor extra veel smaak. Voor een vegetarische pasta vervang je het rundergehakt door vegetarisch gehakt. Liever een heel ander vegetarisch gerecht wat er prima naast kan? Ga dan voor chili sin carne. Smaakt prima bij pasta, maar je kunt er ook gekookte rijst bij serveren.
Thaise mosselen zijn feestelijk, verrassend en supersnel om te maken. Eigenlijk is dit recept een soort curry, waardoor het zowel als hapje als volwaardige maaltijd kan worden gegeten. Smaakt ook prima met een stuk naanbrood erbij, of als onderdeel van een groter buffet. Maak de mosselen eventueel al in de ochtend en warm ze later kort op middelhoog vuur op.
Het is weliswaar van origine een ontbijtgerecht, maar shakshuka leent zich ook om te serveren tijdens de lunch of het avondeten. Het gerecht bestaat uit een dikke saus van tomaten en rode paprika waarin zachte eitjes worden gepocheerd. Klinkt misschien ingewikkeld, is het niet. Je kunt de saus al weken eerder maken en invriezen of tot twee dagen van tevoren in de koelkast bewaren. Serveer met stukken brood en eventueel nog een klodder Griekse yoghurt voor een frisse touch.st
Een dessert voor grote groepen mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. En wat is er feestelijker dan een prachtige chocoladetrifle zoals deze? Gebruik als het even kan een mooie glazen schaal, zodat je de verschillende lagen goed ziet. Maak de trifle het liefst al een paar uur tot twee dagen van tevoren, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Extra tip: hoewel je de banketbakkersroom snel maakt, heeft het wel wat tijd nodig om af te koelen.
Van ovenschotel tot salade: met deze tips maak je de lekkerste gerechten extra vullend met behulp van de aardappel. Goedkoop, makkelijk en voedzaam
Drink je graag rode wijn? In dit artikel lees je alles over rode wijn. Van een goede rode wijn tot het bewaren van rode wijn – en alles daar tussenin.
Een brunchplank is altijd een goed idee. Zelf een brunchplank maken die ook nog betaalbaar is? Lees hier hoe.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres