Het branden van koffiebonen is een complex proces, waarbij veel momenten bepalend zijn voor het eindproduct. Tijdens het brandingsproces worden 800 verschillende smaken vrijgegeven; ze vormen samen de uiteindelijke koffiesmaak. De brandduur en -temperaturen zijn altijd afhankelijk van de kwaliteit van de afzonderlijke bonen en de gewenste smaak van het koffiemelange. De ervaring van koffieproevers en de individuele samenstelling van de verschillende bonensoorten zijn daarom erg belangrijk voor de kwaliteit van de koffie.
De groene koffiebonen voor de koffie van ALDI worden als bulkgoederen of in zakken van het land van herkomst naar Duitsland vervoerd. Onmiddellijk daarna worden de bonen gebrand, zodat alleen verse ruwe koffie wordt gebruikt in onze mixen.
De koffiemerken van ALDI verkrijgen hun smaak in een brandproces bij lage temperaturen. De koffiebonen worden langzaam en voorzichtig gebrand en vervolgens weer afgekoeld tot de normale temperatuur, zodat de bonen niet verder bruinen vanwege de hitte. Dit gebeurt volgens Italiaanse traditie in een trommel.
Dit proces zorgt er bij al onze bonenproducten voor dat de bonen een donkerdere kleur hebben en de koffie een sterke en volle smaak heeft, zoals bijvoorbeeld onze Barissimo koffiebonen espresso extra dark roast.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres