Hoe maak je een borrel breekbrood? Deze borrelhap is altijd een favoriet en geeft een leuke twist aan elke borrel. Deze kleine broodjes kun je perfect serveren op verschillende manieren en daarom delen we drie opties. De mini-broodjes van ALDI zitten compact bij elkaar in één groot brood voor een kleine prijs. Daar komt ook de naam breekbrood vandaan. We geven je lekkere inspiratie voor allerlei heerlijke variaties met breekbrood die zeker niet mag ontbreken op de borreltafel.
Voor het maken van een borrel breekbrood kan je een kant-en-klaar breekbrood van ALDI gebruiken óf een groot vers brood zelf via de ruitsnijmethode insnijden. Beide is mogelijk en net zo lekker! Ga je voor een vers brood, dan hoef je het brood alleen even een aantal minuten op te warmen in de oven. De breekbroden van ALDI moet je daarentegen eerst even afbakken, voordat je deze kan eten. Dan kun jij helemaal gaan genieten van de geur en smaak van vers afgebakken brood. Hoe kun je het breekbrood het beste afbakken?
Vind je het breekbrood te groot? Je kunt ook een paar losse broodjes eraf breken en deze afbakken. De rest kun je dan in de vriezer bewaren tot je het nodig hebt.
Breekbrood is overheerlijk met kaas in alle soorten en maten. Van mozzarella tot gorgonzola, van geitenkaas tot brie en camembert. Alles is lekker bij een breekbrood. Helemaal als je het eroverheen laat smelten en serveert bij een borrel. Maak inkepingen in het brood voordat je het in de oven doet. Prop hierin stukjes kaas en bak het brood af totdat het brood gaar is en de kaas gesmolten. Op het moment dat je nu het brood breekt krijg je ook een lange sliert kaas mee. Belachelijk lekker! Lekkere toevoeging is om uien onder de kaas te leggen. Je krijgt dan een soort kaas-ui-brood.
Naar recept: breekbrood met gorgonzola
Een andere lekkere, maar simpele variatie met breekbrood is het breekbrood met knoflook en kruiden. De geur van de knoflook uit de oven zorgt ervoor dat iedereen in huis trek krijgt in het eten. Je kunt dit gerecht vrij makkelijk maken door knoflook te pellen en klein te snijden. Meng met een beetje olijfolie en smeer dit op het breekbrood voordat je het in de oven schuift. Deze krijgt een glanzende krokante bovenlaag met de fijne smaak van geroosterde knoflook. Deze simpele uitvinding vergeet je nooit meer.
Ook lekker is om grof zeezout naast het knoflook te sprenkelen.
De laatste variatie voor een lekker breekbrood is een Italiaanse variant. Je kunt heel simpel het breekbrood insmeren met een beetje olijfolie en verdeel de Italiaanse kruiden zoals gedroogde oregano, basilicum en tijm erover. Je kunt ook nog een stap verder gaan door sneden in het brood te maken en deze te vullen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Verdeel dan daarna de gedroogde kruiden eroverheen. Kies je voor verse basilicum, let dan op, deze verbrand sneller in de oven dan de gedroogde variant.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.
Vegetarische hapjes voor bij de borrel zijn altijd een goed idee. In dit artikel verzamelen we onze 5 favoriete vegetarische hapjes voor een vega borrelplank.
Laat je inspireren door 6 lekkere lunch broodjes om thuis te maken. Van wereldse lunchgerechten tot een variant op de traditionele clubsandwich.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres