We kennen het beeld allemaal wel: een fruitschaal met heerlijk fruit en een paar donkere, zachte rijpe bananen. Weggooien? Nee hoor, hartstikke zonde! Een (over)rijpe banaan is misschien minder lekker om uit het vuistje te eten, maar je kunt nog de lekkerste gerechten maken met rijpe bananen. Heb jij een rijpe banaan in huis? Laat je inspireren met de lekkerste recepten met rijpe bananen.
Heb je geen rijpe bananen, maar wel bananen die je wil gebruiken of zijn ze gewoon nog niet rijp genoeg? Laat ze dan sneller rijpen met deze handige truc. Het enige wat je nodig hebt is een oven of magnetron. Leg een of meerdere hele bananen op een bord. Verwarm de bananen in een op 160 graden voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Wil je het echt snel? Leg ze dan in de magnetron en verwarm 1-3 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid) op 500-600 watt. De bananen zijn nu niet persé rijper geworden, maar wel zachter en voller van smaak. Vergelijkbaar met bananen die je nog een dag langer had laten rijpen. Ideaal als je iets wil bakken met rijpe bananen.
Heb je rijpe bananen en geen tijd om er iets mee te maken? Vries ze dan in! Deze tip is heel handig, zeker als je van bananenbrood, smoothies of banana-pancakes houdt. De bananen worden namelijk heel zacht in de vriezer, wat voor zulke recepten juist ideaal is. Ook gaat het natuurlijk voedselverspilling tegen. Je kunt ervoor kiezen om de bananen in plakjes in een druk-en-sluitzakje in te vriezen (erg handig voor smoothies), maar je kunt ze ook hun geheel in de schil invriezen. Hele bananen kun je na het vriezen zelfs met schil en al verwerken in een bananenbrood zonder dat je het proeft!
En dan nu: de recepten met rijpe banaan. Eigenlijk kun je rijpe bananen in zo’n beetje alle zoete recepten verwerken. Van chocoladecakes tot bananenbrood en van smoothies tot pancakes. De banaan zorgt er op natuurlijke wijze voor dat het gerecht zoeter wordt, daarom heb je nog minder toegevoegde suiker nodig. Daarnaast zorgt het voor extra binding. Ook is rijpe banaan erg lekker door granola. Hierdoor plakken de ingrediënten beter aan elkaar en worden ze heerlijk krokant na het bakken.
Naar recept: knapperige granola met banaan
Naar recept: rozijnenbolletjes met kokosbrood, banaan en honing
Naar recept: bananensmoothie met avocado en mango
Naar recept: pindakaas-banaanwraps
Naar recept: monkey bread (zoet plukbrood) met banaan en kaneel
Naar recept: choco-bananen van de barbecue of uit de oven
Naar recept: kerrie-bananenboter
Naar recept: bananenbrood met chocolade en elitehaver
Om met goede voornemens het jaar te starten, helpt ALDI je met gezonde ontbijttips voor een goede start van het nieuwe jaar.
Wil jij zelf granola maken thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen? We geven de 4 lekkerste variaties, voor een vliegende start.
Een avocado bewaren zonder dat hij bruin wordt? Dat doe je met deze tips. Handig voor zowel een hele of halve avocado te bewaren, of zelfs guacamole.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres