Een mug cake maken is makkelijk, snel en leuk om te doen. Het kleine cakeje maak je in een mok (mug) en gaar je in de magnetron. Eenvoudiger wordt het bijna niet! Je kunt er verschillende kanten mee op, van hartig tot zoet en van iets minder gezond tot gezond. Wil je aan de slag? Lees dan in dit artikel hoe je zelf een mug cake maakt, inclusief inspiratie voor lekkere én gezonde variaties.
Een mug cake is een eenpersoonscakeje in een mok, gemaakt in de magnetron. Met slechts een paar ingrediënten maak je binnen een paar minuten een heerlijk zoet tussendoortje of supersnel ontbijt. Je kunt eindeloos variëren met mug cakes, want naast bloem, een ei en melk kun je ook andere ingrediënten zoals fruit, chocolade en noten of geraspte groenten toevoegen. Ook kun je (een deel van) de bloem vervangen door havermout, waardoor de mug cake voedzamer wordt.
Om zelf een mug cake te maken, heb je naast de ingrediënten een magnetronbestendige mok, magnetron en een vork of garde nodig. Het is zo makkelijk, dat je er eigenlijk niet eens een recept voor nodig hebt. Voor een basis mug cake voor één persoon gebruik je 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel met een halve theelepel suiker, 2 eetlepels (plantaardige) melk, een snufje zout en 1 ei. Meng de ingrediënten door elkaar in een grote mok en gaar de mug cake in anderhalve minuut op 700-800 watt in de magnetron. Houd de mug cake goed in de gaten en controleer eventueel na 1 minuut de garing met een satéprikker.
Maak eerst de basis mug cake en begin daarna pas met variëren. Zo weet je beter hoe het resultaat hoort te zijn en kun je makkelijker op gevoel ingrediënten toevoegen of weglaten.
Heb je al vaker een mug cake gemaakt en vind je het leuk om te variëren met de smaak? Gelijk heb je. Denk aan lekkere smaakmakers zoals cacao, pure chocolade en pindakaas, fruit zoals geprakte banaan, bevroren frambozen of bosbessen en yoghurt. Meng de ingrediënten door het beslag of garneer de mug cake ermee. Hieronder vind je drie verschillende mug cake variaties om zelf te proberen. Volg de bereidingswijze zoals hierboven beschreven.
Banaan & pindakaas: 3 el zelfrijzend bakmeel, 1 ei, ½ banaan geprakt, 1 el pindakaas en een snufje zout.
Pure chocolade & framboos: 3 el zelfrijzend bakmeel, ½ tl suiker, 1,5 el melk, 1 ei, 20 g pure chocolade grof gehakt, 5 frambozen en een snufje zout.
Aardbeien & yoghurt: 3 el zelfrijzend bakmeel, ½ tl suiker, 2 el yoghurt, 1 ei, 4 aardbeien in stukjes en een snufje zout.
Een gezondere variant van de mug cake maken kan ook. Sterker nog, het is ideaal als snel ontbijt. Je gebruikt dan in plaats van zelfrijzend bakmeel havermout en in plaats van suiker en melk geprakte banaan. Ook kun je er nog een extra eiwit doorheen mengen voor extra proteïnen. Zelf de gezondere mug cake maken? Meng dan een geprakte banaan in een mok met een ei, 3 eetlepels havermout en een snufje zout. Voeg eventueel een extra eiwit, fruit of yoghurt toe aan het beslag. Of serveer de gezondere mug cake met een klodder (plantaardige) yoghurt en vers fruit. Gaar in anderhalve minuut op 700-800 watt in de magnetron.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Wil je zelf taart maken voor je eigen of iemand anders zijn verjaardag? Deze taart recepten kan iedereen maken en zijn favoriet bij velen.
Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.
Weinig tijd in de ochtend en zoek je een snel ontbijt? Bekijk hier 5 x supersnelle ontbijtrecepten voor elke dag.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres