De lente is weer in volle gang en wat is er dan beter dan genieten van heerlijke gerechten die niet alleen licht en verfrissend zijn, maar ook nog eens goed voor je portemonnee? Hieronder staan enkele smaakvolle lente gerechten die je voor minder dan 2 euro kunt bereiden. Kijk je mee?
Een zonnige en voedzame keuze voor de lente is de beroemde shakshuka. Ga eens voor een andere versie dan normaal en geef de shakshuka een Spaanse draai. Tomaten, paprika's en uien worden zachtjes gestoofd met kruiden, zoals komijn en paprikapoeder. Voeg vervolgens eieren toe aan de pan en laat ze langzaam pocheren tot de dooiers nog lekker zacht zijn. Serveer deze smaakvolle mix met een snufje pittige chorizo voor een Spaanse twist die ook nog eens lekker is voor je smaakpapillen. Per persoon ben je 2 euro kwijt.
Naar recept: Shakshuka met een Spaanse twist
Wil je niet te duur koken? Maak dan een eenvoudige, maar heerlijke spaghetti met garnalen, knoflook en witte wijn. Maak de sappige garnalen in olijfolie en knoflook klaar, voeg dan een scheutje witte wijn toe voor extra smaak. Meng deze heerlijke saus door gekookte spaghetti en voeg eventueel wat verse peterselie toe voor extra frisheid. Een verfijnde lentesmaak die niet alleen heerlijk is, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. Per persoon betaal je 1,71 euro.
Naar recept: Spaghetti met garnalen, knoflook en witte wijn
Op zoek naar een lente ovenschotel recept? Dan hebben we hier het perfecte gerecht voor je. Voor een mooie lenteavond is een ovenschotel met spinazie en aardappelen een goede keuze. Laagjes aardappelschijfjes worden afgewisseld met verse spinazie, besprenkeld met een romige bechamelsaus en bestrooid met geraspte kaas. Bak het geheel in de oven tot het mooi goudbruin is. Een smakelijke en vullende maaltijd die niet alleen eenvoudig te maken is, maar ook vriendelijk is voor je budget. Per persoon ben je hier 1,60 euro aan kwijt.
Naar recept: Ovenschotel met spinazie en aardappelen
Voor liefhebbers van de barbecue is gegrilde zalm en papillotte een ware traktatie. Marineer verse zalmmoten in een mengsel van citroensap, olijfolie en verse kruiden. Wikkel de zalmpakketjes in aluminiumfolie en gril ze op de barbecue tot de zalm sappig en gaar is. De rokerige aroma's van de barbecue vermengen zich zo met de frisse smaak van de lente. Per persoon betaal je maar 1,79 euro!
Naar recept: Zalm en papillotte van de barbecue
Ook een soep is natuurlijk onmisbaar in de lente. Voor een lichte en frisse lentesoep combineer je verse doperwten met limoen en kokos. Kook de doperwten in een groentebouillon, voeg een scheutje kokosmelk toe voor romigheid en breng op smaak met limoensap. Het resultaat is een soep die barst van de smaken, van de zoete doperwten tot de verfrissende citrusaccenten en de subtiele hint van kokos. Een gezondere en betaalbare soep die perfect past bij het opbloeiende seizoen. Per persoon ben je 0,97 euro kwijt.
Naar recept: Doperwtensoep met limoen en kokos
Wil je je balkon schoonmaken en het lenteklaar maken? Check hier hoe je in maar 7 stappen jouw balkon lenteklaar krijgt.
Lunchen met een glas rode wijn of witte wijn is soms hartstikke fijn. Maar welke wijnen zijn perfect voor bij de lunch? Lees hier alles over bijpassende wijnen.
Wil je samen met je kinderen wat leuks knutselen voor de lente? Bekijk hier wat leuke ideeën waarmee je de lente direct in huis haalt.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres