Gekookte bloemkool met een kaassausje kan hartstikke lekker zijn, maar is wel een beetje ouderwets. Maak daarom eens bloemkool in de airfryer. Het is snel, makkelijk en vriendelijk voor de portemonnee. En niet geheel onbelangrijk: door de airfryer wordt de bloemkool heerlijk krokant. De ideale vegetarische snack, maar ook fijn als groenten bij aardappelen en vlees(vervangers). Lees in dit artikel hoe je zelf bloemkool in de airfryer maakt op drie verschillende manieren.
De airfryer is een van de meest veelzijdige keukentools. Je kunt erin bakken, braden, frituren en roosteren. Bloemkool is een topingrediënt om in de airfryer te bereiden. Niet alleen is het daarin veel sneller gaar, de bloemkool wordt ook nog eens heerlijk krokant. Maak bijvoorbeeld bloemkoolnuggets, ideaal voor bij de borrel met een beetje chilisaus of in een wrap met hummus en feta. Of laat de airfryer bloemkool de show stelen in de vorm van een vegetarische steak of hele geroosterde bloemkool.
Bloemkool nuggets
Airfryer bloemkoolsteaks
Hele geroosterde bloemkool
De makkelijkste en misschien wel lekkerste manier om bloemkool in de airfryer te bereiden is door er nuggets van te maken. Door de bloemkool in kleinere roosjes te snijden, zoals het formaat van een kipnugget, zorg je dat ze meer oppervlak krijgen. Hierdoor worden ze aan alle kanten goed krokant. De bloemkoolnuggets kun je heel leuk als snack bij de borrel serveren, lekker met een beetje chilisaus of pittige mayonaise. Daarnaast zijn ze zalig door een salade, in een wrap, door pasta of gewoon als groenten bij aardappelen en vlees(vervangers). Meng de bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, zout en kruiden of specerijen naar smaak. Rooster ze in een airfryer op 180 graden gedurende 8 tot 12 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
De bloemkoolsteak is het plantaardige antwoord op de biefstuk en ziet er prachtig uit. Om bloemkoolsteaks te maken hoef je de bloemkool alleen maar in dikke plakken van 3 tot 5 centimeter dik te snijden. Bestrijk ze met een beetje milde olijfolie of zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze gedurende 20 minuten in een airfryer op 180 graden of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Serveer eventueel met citroenrasp, gesmolten boter, gehakte geroosterde noten en verse kruiden. Ook lekker met een knoflook-peterseliesausje.
Tot slot kun je ook een hele bloemkool roosteren in de airfryer. Hierbij is het wel van belang dat de bloemkool in de airfryer past –let daar dus op als je de boodschappen doet. Haal de grote bladeren weg en smeer de bloemkool in met milde olijfolie of zonnebloemolie. Kruid met zout en peper. Rooster de bloemkool ongeveer 30 minuten in een airfryer op 160 graden of totdat hij gaar is. Breng ondertussen de bladeren op smaak met olijfolie, zout en peper en rooster de laatste 7 minuten mee. Serveer met een sausje of kruiden naar smaak.
Bloemkool koken is een eitje, maar hoe maak je bloemkool uit de oven? En hoe zit het met gegrilde bloemkoolsteaks? In dit artikel lees je er alles over.
Bloemkoolrecepten in overvloed, maar in dit artikel verzamelen we de allerlekkerste recepten met bloemkool. Van frisse salade tot bloemkoolsteak.
Lekkere en makkelijke airfryer recepten met kip, vlees of groenten. Heel makkelijk en handig. Wist je dat je zelfs een appeltaart kunt bakken in de airfryer?
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres