1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Makkelijk en snel: zo maak je zelf gekonfijte knoflook

Makkelijk en snel: zo maak je zelf gekonfijte knoflook

gekonfijte knoflook

Knoflook is een ware smaakmaker in de keuken, maar heb je ooit gedacht aan gekonfijte knoflook? Dit heerlijke ingrediënt is zacht, mild en verrassend zoet van smaak. En helemaal fijn: het is supereenvoudig om zelf te maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook: wat is het? 

Gekonfijte knoflook is knoflook die langzaam wordt gegaard in olie, waardoor het zacht en smeerbaar wordt. Het resultaat is een lekkernij die je kunt gebruiken als spread op brood, als smaakmaker in pasta's, sauzen, aardappelgerechten en nog veel meer. Het proces van konfijten haalt de scherpte uit de knoflook en verandert het in een zacht, bijna zoetig ingrediënt.

Zelf gekonfijte knoflook maken 

Geloof het of niet, gekonfijte knoflook maken is eenvoudig en het recept heeft slechts een paar stappen:

Stap 1: Knoflooktenen pellen 

Pel de benodigde hoeveelheid knoflooktenen. Je kunt zoveel maken als je wilt - bewaar gewoon de verhouding 1:1 van knoflook en olie.

Stap 2: Knoflooktenen blancheren 

Blancheer de knoflooktenen 2 tot 3 minuten in kokend water. Dit haalt de scherpte van de knoflook af en verbetert het proces van konfijten.

Stap 3: Gekonfijte knoflook in de oven 

Verwarm de oven voor op een lage temperatuur, ongeveer 120°C. Doe de geblancheerde knoflooktenen in een ovenbestendige schaal en bedek ze volledig met olijfolie. Voeg ook een snufje zout en peper toe voor de smaak.

Stap 4: Langzaam garen 

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en laat de knoflooktenen 1 tot 1,5 uur langzaam garen. De knoflook moet zacht en licht goudbruin worden.

Stap 5: Bewaren en gebruiken 

Eenmaal gekonfijt, bewaar je de knoflook in een luchtdichte container in de koelkast. De gekonfijte knoflook kan zo enkele weken goed blijven. Gebruik het als smaakmaker of smeer het op toast.

Boodschappenlijst 

Meer zoals dit:

Turks brood met tapenade

De 13 lekkerste borrelhapjes van Turks brood

Turks brood met tapenade, carpaccio, pesto of zalm: bekijk hier 13 lekkere borrelhapjes met Turks brood.

Verder lezen
bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Verder lezen
franse borrelplank

Zo maak je een Franse borrelplank

Waan je met deze Franse borrelplank vol met Franse borrelhapjes in een Parijs café. Met tips voor kant-en-klare hapjes en om zelf te maken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch