Turks brood met tapenade, carpaccio, pesto of zalm: je kunt het zo gek niet bedenken of het past bij elkaar. Door de neutrale smaak en zachte structuur is Turks brood een echte allemansvriend in de keuken en al helemaal tijdens de borrel. Maak er bijvoorbeeld krokante broodsoldaatjes van om mee te dippen of vul een plank met mini sandwiches van Turks brood. Bekijk de verschillende ideeën voor borrelhapjes met Turks brood en ga zelf aan de slag.
Broodsoldaatjes met dip
Mini sandwiches
Pizzapuntjes
Turks brood crostini’s & bruschetta’s
Het makkelijkste hapje van Turks brood is het broodsoldaatje, wat je misschien wel kent als ontbijtgerecht. Broodsoldaatjes zijn langwerpige reepjes krokant gebakken brood waarmee je traditioneel in een zachtgekookt ei dipt. Je kunt ze ook serveren bij de borrel, met een smakelijke dip zoals tapenade, pesto of olijfolie. Ook lekker: ga voor een zelfgemaakte kruidenboter of lente-uienboter. Broodsoldaatjes zijn overigens de perfecte manier om droog geworden brood nieuw leven in te blazen.
Lees meer: Broodsoldaatjes maken
Naar recept: Lente-uienboter
Naar recept: Caesar's dip
Voor een meer vullend hapje maak je mini sandwiches van Turks brood. Je kunt ze vullen of beleggen met wat je maar lekker vindt en in verschillende vormpjes snijden. Denk aan gerookte zalm en roomkaas, mozzarella met tomaat, carpaccio en pesto, hummus met gegrilde groenten of een zelfgemaakte makreelsalade. Vul een heel of half Turks brood met het gekozen beleg en snijd dan in kleine stukjes. Steek ze vast met een prikkertje en leg op een mooie plank.
Naar recept: Broodje makreelsalade met rucola
Naar recept: Kleine picknickbroodjes met mozzarella, chorizo en spinazie
Turks brood wat je nog moet afbakken leent zich goed als pizzabodem met zowel traditionele toppings als moderne combinaties. Halveer het brood, zodat je twee grote cirkels hebt en besmeer met een basis naar keuze. Bak volgens de bereidingswijze op de verpakking in de oven en garneer met wat je maar lekker vindt. Ook leuk: snijd het brood voor het bakken in puntjes en laat iedereen aan tafel een pizzapuntje beleggen.
Lees meer: De lekkerste pizzatoppings
Naar recept: Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine
Naar recept: Vegetarische pizza met spinazie en rode ui
Naar recept: Pizza van Turks brood met tomatensaus en mozzarella
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Tot slot: maak de lekkerste crostini’s en bruschetta’s van Turks brood. Doordat het brood iets vetter is dan bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta, krijgt het nog meer smaak als je het krokant bakt. Snij daarvoor eerst het brood in reepjes of plakjes en verdeel over een ovenrooster of bakplaat. Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en rooster in de oven tot het brood krokant is. Beleg de crostini’s of bruschetta’s met toppings naar keuze en serveer direct. Zin in een snelle borrelhap, maar heb je weinig in huis? Maak dan pan con tomate van Turks brood. Bak het brood krokant in de oven. Ga er vervolgens met een gepelde knoflookteen en een verse tomaat overheen, en top af met olijfolie, zout en peper.
Naar recept: Bruschetta's met forelmousse
Naar recept: Crostini met olijventapenade, parmaham en gevulde peper
Naar recept: Bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt
Naar recept: Krokante crostini’s met avocadospread en gravad lachs
Naar recept: Bruschetta met rauwe ham en kaki
Turks brood opwarmen, invriezen of snijden: lees hier hoe je het doet, inclusief tips voor lekkere recepten.
Turks brood is ideaal om te beleggen of te vullen. Bekijk hier 5 vegetarische combinaties voor gevuld Turks brood.
Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres