De airfryer is misschien wel de populairste keukentool van de afgelopen tien jaar. Sinds de introductie is hij razend populair en heeft menig huishouden er eentje in zijn bezit. Het handige van de airfryer is dat ze supersnel opwarmen en je minder vet nodig hebt dan bij het frituren. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt doen, dan alleen frietjes en bitterballen bakken? In dit artikel lees je vijf verrassende manieren om de airfryer te gebruiken. Wedden dat jij dit nog niet wist?
Er zijn tig verschillende manieren om de airfryer te gebruiken, maar in dit artikel lees je over vijf verrassende opties. Wist je bijvoorbeeld dat je de airfryer kunt gebruiken om zelf granola in te bakken, net als chips en noten? Het handigst en snelst is misschien wel een ei koken in de airfryer. Dat scheelt je tijd en moeite, zeker als je er meerdere tegelijk kookt. Let op: niet elke airfryer is hetzelfde. Het kan dus zijn dat jouw exemplaar iets afwijkt van onderstaande instructies.
Er gaat maar weinig boven een kom romige Griekse yoghurt met knapperige, zelfgemaakte granola. Kant-en-klaar is ook hartstikke lekker, maar de smaak en structuur van een zelfgemaakte portie steken overal met kop en schouders tussenuit. Groot voordeel is ook nog eens dat je de granola kunt vullen met ingrediënten die jij het lekkerst vindt of die je nog in huis hebt. Voor de meeste granolarecepten gebruik je de oven, maar in plaats daarvan kun je dus ook heel goed de airfryer gebruiken. Beleg het rooster of de bakplaat met bakpapier en stort hier het mengsel op. Bak vijftien tot twintig minuten in een airfryer op 170 graden. Even laten afkoelen en genieten maar!
Naar recept: Knapperige granola met banaan
Een leuk klusje om een keer te proberen is het zelf maken van chips. Gebruik gewone of zoete aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Hierbij geldt: hoe dunner hoe beter, dus gebruik als het even kan een mandoline. Meng de plakjes met zonnebloemolie en een snuf zout en bak ze in een airfryer op 180 graden tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen op een bakplaat.
Naar recept: Oranje nachos van zoete aardappel
Een ei koken is makkelijk, maar je bent meestal meer tijd kwijt aan het aan de kook brengen van het water dan het koken zelf. Maar het kan dus ook in de airfryer! Een ei koken was nog nooit zo makkelijk. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en verwarm de airfryer op 150-160 graden. Leg de eieren in het mandje en gaar ze in acht tot vijftien minuten, ongeacht hoeveel je er tegelijk kookt. Laat ze schrikken onder koud stromend water en je kunt ze lekker verorberen.
Naar recept: Broodsoldaatjes met een 4,5 minuten ei
Wist je dat geroosterde noten van de notenboer meestal worden gefrituurd, in plaats van geroosterd in de oven? Dat is ook meteen de reden dat ze vaak zo glanzen van het vet en een stuk minder gezond worden. Zelf kun je rauwe noten heerlijk roosteren in de oven, maar dat kan ook in de airfryer. Verwarm de airfryer tot 180 graden en rooster de noten in het bijbehorende bakje. Gebruik de noten die jij het lekkerst vindt, zoals cashewnoten, walnoten en amandelen. Breng ze eventueel na het roosteren op smaak met zout en specerijen, en laat iets afkoelen.
Biefstuk bakken in de airfryer? Dat kan! Lees in dit artikel hoe je biefstuk in de airfryer bakt.
Jouw airfryer moet je regelmatig schoonmaken zodat hij optimaal voor je kan blijven bakken, grillen en roosteren. Dat doe je in 4 stappen.
Koken op de camping? Met een airfryer maak je deze lekkerste gerechten in een handomdraai klaar. Dat scheelt weer in de afwas!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres