Wie is er nu niet dol op chocoladefondue? Het is niet alleen gezellig om dit met vrienden, familie of je gezin te doen, het is ook ontzettend lekker. Of je het nu klaarmaakt voor een kinderfeestje, een romantische avond of voor een filmavond: het kan allemaal. Hieronder vind je een makkelijk en lekker recept én lees je alles over lekkere dips voor in de chocoladefondue.
Chocoladefondue is niet moeilijk om te maken. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig.
200 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
1 kopje slagroom
1 theelepel vanille-extract
Een snufje zout
Stap 1: Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom.
Stap 2: Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Laat het net niet koken.
Stap 3: Giet de hete slagroom over de chocolade en laat het een minuut rusten.
Stap 4: Roer voorzichtig de chocolade en de slagroom door elkaar, totdat je een glad mengsel krijgt. Voeg vervolgens het vanille-extract en een snufje zout aan het chocolademengsel toe en roer het weer goed door.
Stap 5: Het enige wat je daarna nog moet doen, is het chocolademengsel overgieten in de fondueset. Zet er een waxinelichtje onder om de fondue warm te houden. En daarna? Genieten maar.
Vers fruit is een goede keuze bij een chocoladefondue. Aardbeien, bananen, appelstukjes en druiven zijn lekker om in de warme, gesmolten chocolade te dippen. Het frisse en sappige fruit matcht pefect met de zoetige chocolade.
Zachte en luchtige marshmallows zijn ideaal om aan je fonduevork te rijgen en in de chocolade te dopen. Als de marshmallows uit de fondueset komen, zijn ze lichtjes gekarameliseerd, knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht aan de binnenkant.
Cake en chocolade is een goede combinatie. Snijd stukjes cake in hapklare stukken en gebruik ze als dip. Vanillecake, brownies en zelfs wafels passen goed bij de romige chocolade.
Lees ook: Cakerol met aardbeien en frambozen
Kies voor koekjes met stevige structuren, zoals biscuitjes, lange vingers, of pretzel sticks. De combinatie van knapperige koekjes en zachte chocolade is ontzettend lekker en valt ongetwijfeld in de smaak.
Iets anders dan anders, maar wist je dat noten zoals amandelen, hazelnoten en cashewnoten ook lekker zijn om te dippen in de chocoladefondue? Het is zeker het proberen waard.
Gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, of perziken zijn een verrassende keuze. Ze voegen een natuurlijke zoetheid en een unieke textuur toe aan de chocolade.
Marsepein is zacht en zoet en valt prima te combineren met chocolade. Het is een goede optie voor iedereen die van zoete smaken houdt.
Hou je van pittig in combinatie met zoet? Ga dan voor dunne plakjes chilipepers. Dip deze dunne plakjes in de chocoladefondue en je ervaart een ware smaakexplosie in je mond.
Ook gegrilde spekjes kunnen een verrassend lekkere dip zijn. Ze voegen zowel een zoete als zoute smaak toe aan de chocolade, wat ontzettend lekker is.
Dol op een bounty? Doop dan eens een stukje kokosnoot in de chocoladefondue. Dit zorgt direct voor een tropische verrassing. Je kunt het ook nog combineren met een stukje aardbei of ananas.
Met deze aardbeien trifle zet je een makkelijk toetje op tafel. Met ingrediënten als mascarpone en witte chocolade weet je dat het een feestje wordt.
Een lekkere glutenvrije chocoladetaart vinden kan nog wel ‘ns een uitdaging zijn. Gelukkig hoef je niet langer te zoeken: we hebben het lekkerste gerecht voor jou!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres