Gemiddeld
50Min
8 Personen | |
---|---|
170 g | pure chocolade, fijn gehakt |
145 g | ongezouten roomboter, in blokjes |
Schil van 1 mandarijn, geraspt | |
1/2 tl | zout |
4 | eieren, gesplitst |
140 g | kristalsuiker |
70 g | ongebrande amandelen |
Poedersuiker |
Glutenvrij taart bakken lijkt misschien een onmogelijke exercitie, maar gelukkig is niets minder waar. Want dat je de lekkerste taarten en gebakjes kunt maken zonder bloem, bewijst dit zalige recept voor glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel wel.
In plaats van bloem wordt in deze glutenvrije taart amandelmeel gemaakt. Amandelmeel maak je heel makkelijk zelf door ongebrande amandelen fijn te malen in een keukenmachine. Samen met de boter en gesmolten chocolade vormt het de basis van het beslag. De eieren worden los van elkaar luchtig geklopt, waardoor er nog meer luchtig in de taart komt. Het resultaat is een hele pure chocoladetaart die nog een beetje zacht van binnen is. Extra lekker met een lepel geslagen room of crème fraîche erbij. Ook leent deze taart zich om van tevoren klaar te maken, omdat hij niet snel uitdroogt. Bewaar goed afgedekt in de koelkast tot drie dagen na het bakken.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Maal de amandelen fijn tot poeder in een hakmolen of keukenmachine.
Vet de bodem en de rand van een springvorm in met boter.
Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Zorg dat het kokende water de onderkant van de kom met de ingrediënten niet raakt. Roer goed tot een gladde massa en haal van het vuur. Roer er de geraspte mandarijnschil en het zout door. Zet apart.
Doe de eidooiers samen met de helft van de suiker in een mengkom en klop met de elektrische mixer tot een bleke massa die zich verdubbelt in volume (dit duurt ongeveer 4 minuten).
Spatel de bleke massa bij de gesmolten chocolade. Doe hetzelfde met de fijn gemalen amandelen.
Klop in een andere mengkom de eiwitten met een elektrische mixer. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de resterende suiker toe. Stop met mixen zodra de massa luchtig en glimmend is.
Spatel ook de eiwitten bij de rest van de ingrediënten. Roer alles met je spatel door elkaar (ga voorzichtig te werk, zodat je de lucht in het mengsel niet kapot duwt). Stort dit mengsel uit in de ingevette springvorm.
Bak de glutenvrije taart 35 minuten in de warme oven. Haal de glutenvrije taart uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,51 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres