Bij een verjaardag hoort natuurlijk een lekkere traktatie. Deze hoeft niet duur of moeilijk te bereiden zijn. We hebben een toptraktatie die je in een handomdraai maakt. Met als basis ingrediënten: appel en pindakaas. Zalig toch?
Snoepjes, taarten, cakejes… Allemaal traktaties die we graag uitdelen als we jarig zijn. Maar waarom eigenlijk? Nederland is een van de weinige landen waar de jarige trakteert. In bijna alle landen krijgt de jarige juist een traktatie.
De traditie om uit te delen is ontstaan uit bijgeloof. Het idee is dat degene die zijn of haar verjaardag viert de hele dag hartelijk en gul moet zijn. Dit zou namelijk een positief effect hebben op het jaar dat gaat komen. Tot op de dag van vandaag houden we deze traditie in stand. Ben je bijna jarig en wil je graag trakteren op je werk? Dan hebben we hier wat tips voor je.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Voor deze traktatie heb je een appel, banaan, hagelslag, een mesje en een appelboor nodig. Eén appel is goed voor 4 traktaties.
Verwijder met de appelboor het klokhuis. Geen appelboor in huis? Snijd dan eerst de appel in plakken en verwijder vervolgens het klokhuis met een mesje of een kleine koekjes uitsteker.
Was de appel en haal met een klein mesje wat van de boven- en onderkant van de appel af.
Door de appel dwars in vier plakken te snijden, krijg je een donutvorm.
Smeer met een mesje een ruime hoeveelheid pindakaas op de plakken appels. Dit mag best wel dik zijn, dan weet je zeker dat het goed blijft plakken.
Snijd de banaan in dunne plakjes en halveer deze. Deze leg je op de pindakaas, maar zorg dat er ook nog ruimte is voor andere lekkernijen.
Tijd voor wat extra kleur. Bestrooi de donut met hagelslag, discodip en alle andere ingrediënten die je lekker vindt.
Je traktatie is klaar om uit te delen en op te eten!
Met deze appeldonut kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van kaneelyoghurt met frambozen en hazelnoten? Of pindakaas met hazelnootstukjes, mango en aardbei? Zo maak je van elke donut een feestje.
Je kunt van een appel ook een heerlijke lolly maken. Je hebt hiervoor een appel, chocola, houten spiesje en versiersels nodig. Begin met het doormidden snijden van de appel en maak plakjes van ongeveer anderhalve centimeter.
Smelt ondertussen de chocola in een pannetje. Je kunt hiervoor alle chocola gebruiken die je lekker vindt. Prik met een houten spiesje in de appel en zorg dat deze goed vastzit. Dip de appel in de gesmolten chocola. Zorg dat de hele appel bedekt is met de chocolade. Zolang de chocola nog warm is, kun je deze versieren met hagelslag, discodip of wat anders. Even laten afkoelen en smullen maar!
Heb je helemaal zin gekregen in nog meer gesmolten chocola? Hier delen we de lekkerste hapjes voor bij de chocoladefondue.
Mag jouw kind trakteren op school? Weet je niet zo goed wat? Deze uitdeelzakjes brengen de uitkomst.
Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.
Zoek je naar traktaties die je kunt uitdelen op school? Bekijk hier de leukste zowel zoete als hartige en gezonde traktaties voor in de winter.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres