Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
1/2 | gerookte makreel |
5 g | platte peterselie |
3 el | mayonaise |
3 el | yoghurt |
2 tl | citroensap |
30 g | rucola |
4 | kampioentjes (broodjes) |
Liefhebbers van vette vis kunnen een broodje makreel of makreelsalade vaak moeilijk weerstaan. Kant-en-klaar is het al een perfecte manier om vette vis (supergezond) te eten, maar zelfgemaakte makreelsalade is al helemaal een traktatie. Daarom een recept voor makreelsalade dat iedereen kan maken, met verse peterselie, een beetje yoghurt, mayonaise en citroensap.
Het wordt aangeraden om één keer per week vis te eten en dan met name vette vis. De vetzuren in vis, ook wel bekend als omega 3-vetzuren, beschermen namelijk tegen hart- en vaatziekten. Makreel is een vette vis en dus goed om één keer per week te eten. Ook zalm, haring en sardines vallen onder de noemer vette vis. Zowel (gerookte) zalm als sardines kun je ook gebruiken in dit recept voor makreelsalade. Vervang simpelweg de makreel voor de andere vis en houd de rest van het recept hetzelfde. Verwijder bij sardines wel eventuele graatjes en snijd gerookte zalm in stukjes.
Bron: Voedingscentrum
Trek de makreelfilet met 2 vorken uit elkaar tot grove stukken. Hak de peterselie fijn. Meng de makreel met de peterselie, mayonaise, yoghurt en citroensap. Breng op smaak met een beetje zout en flink peper.
Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
Halveer de zonnebloempitbroodjes en besmeer met de makreelsalade. Verdeel de rucola erover en top met de bovenkantjes.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres