1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Gehaktballen in bier met bloemkoolpuree

Gehaktballen in bier met bloemkoolpuree

Gehaktballen in bier bij ALDI

Gemakkelijk

40Min

4 Personen
200 g oud brood
300 g mager rundergehakt
300 g varkenssaucijzen
2 eieren
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
80 g bloem
1 el tomatenpuree
3 uien, fijngehakt
1 l bier (Schultenbräu)
2 tl honing
1 grote bloemkool
50 ml bouillon
melk
olijfolie & boter
zout & peper
Mail recept

Gehaktballen in bier met bloemkoolpuree

Deze gehaktballen in bier zijn heel eenvoudig te bereiden. Toch levert het je een feestmaal op dat goed is voor zo’n 6 tot 8 personen. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren.

Stap 1

Scheur het brood in stukjes en doe ze in een ondiepe schaal. Giet er melk bij tot alle stukjes zoveel mogelijk onderstaan en laat ze 2 à 3 minuten weken. Giet ze af door een zeef.

Stap 2

Meng het gehakt met het vlees uit de worstjes (dat kun je er zó uitknijpen), de eieren, twee eetlepels van de Italiaanse kruiden, flink wat peper en een snuf zout. Doe ook het geweekte brood erbij en kneed met je handen goed door tot een homogeen mengsel. Is het gehakt te nat? Voeg dan een beetje paneermeel toe, maar niet teveel. Het brood zorgt er juist voor dat de gehaktballen sappig en mals worden. 

Stap 3

Leg de bloem op een groot bord en maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel, ter grootte van een bitterbal (het helpt als je je handen even nat maakt). Rol ze daarna door de bloem, tot ze goed bedekt zijn.

Stap 4

Bak de gehaktballetjes in een brede koekenpan met een beetje olijfolie en boter rondom goudbruin op middelhoog vuur, in ongeveer 5 minuten. Afhankelijk van de grootte van je pan moet je dit misschien in porties doen. Schep de balletjes daarna voorzichtig uit de pan en zet opzij

Stap 5

Doe de uien in dezelfde pan, giet het bier er langzaam en laat het zoveel mogelijk verdampen.  Voeg dan de tomatenpuree, de honing en de andere eetlepel van de Italiaanse kruiden toe. Laat het mengsel 10 minuten op zacht vuur inkoken.

Stap 6

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat samen nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus: is ‘ie te bitter, voeg dan nog een klein beetje honing toe.

Stap 7

Kook ondertussen de bloemkool in 10 minuten gaar in een pan kokend water. Giet af en voeg de bouillon toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met wat boter of olijfolie, zout en peper.

Stap 8

Serveer de gehaktballen op de bloemkoolpuree en schep er tot slot wat van de saus overheen.

Dit gerecht kost ongeveer 1.67 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch