Gemakkelijk
40Min
4 Personen | |
---|---|
200 g | oud brood |
300 g | mager rundergehakt |
300 g | varkenssaucijzen |
2 | eieren |
3 el | gedroogde Italiaanse kruiden |
80 g | bloem |
1 el | tomatenpuree |
3 | uien, fijngehakt |
1 l | bier (Schultenbräu) |
2 tl | honing |
1 | grote bloemkool |
50 ml | bouillon |
melk | |
olijfolie & boter | |
zout & peper |
Deze gehaktballen in bier zijn heel eenvoudig te bereiden. Toch levert het je een feestmaal op dat goed is voor zo’n 6 tot 8 personen. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren.
Scheur het brood in stukjes en doe ze in een ondiepe schaal. Giet er melk bij tot alle stukjes zoveel mogelijk onderstaan en laat ze 2 à 3 minuten weken. Giet ze af door een zeef.
Meng het gehakt met het vlees uit de worstjes (dat kun je er zó uitknijpen), de eieren, twee eetlepels van de Italiaanse kruiden, flink wat peper en een snuf zout. Doe ook het geweekte brood erbij en kneed met je handen goed door tot een homogeen mengsel. Is het gehakt te nat? Voeg dan een beetje paneermeel toe, maar niet teveel. Het brood zorgt er juist voor dat de gehaktballen sappig en mals worden.
Leg de bloem op een groot bord en maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel, ter grootte van een bitterbal (het helpt als je je handen even nat maakt). Rol ze daarna door de bloem, tot ze goed bedekt zijn.
Bak de gehaktballetjes in een brede koekenpan met een beetje olijfolie en boter rondom goudbruin op middelhoog vuur, in ongeveer 5 minuten. Afhankelijk van de grootte van je pan moet je dit misschien in porties doen. Schep de balletjes daarna voorzichtig uit de pan en zet opzij
Doe de uien in dezelfde pan, giet het bier er langzaam en laat het zoveel mogelijk verdampen. Voeg dan de tomatenpuree, de honing en de andere eetlepel van de Italiaanse kruiden toe. Laat het mengsel 10 minuten op zacht vuur inkoken.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat samen nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus: is ‘ie te bitter, voeg dan nog een klein beetje honing toe.
Kook ondertussen de bloemkool in 10 minuten gaar in een pan kokend water. Giet af en voeg de bouillon toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met wat boter of olijfolie, zout en peper.
Serveer de gehaktballen op de bloemkoolpuree en schep er tot slot wat van de saus overheen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres