Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
250 g | geraspte kaas |
30 g | ongezouten roomboter |
3 el | bloem |
240 ml | volle melk |
160 ml | bier |
1/2 tl | mosterd |
1/2 tl | zout |
1/2 tl | knoflookpoeder |
1/2 tl | paprikapoeder |
groenten, chips, zoutjes en brood om te dippen |
Wát een makkelijke borrelhap, deze warme kaasdip met bier! Je maakt ‘m in nog geen kwartiertje in een pannetje op het fornuis. Erg lekker om rauwe groenten, chips en stukjes brood in te dippen.
Smelt de boter in een sauspannetje op medium vuur tot ‘ie bruist. Voeg de bloem toe en roer een minuut met een garde, tot je de geur van biscuitjes ruikt. Giet dan de melk erbij en blijf goed roeren, om eventuele klontjes te verwijderen. Laat ongeveer een minuut een beetje indikken.
Haal de kaasdip van het vuur af. Giet over in een kommetje of zet de pan op een warmhoudplaatje. De kaasdip is zowel warm als lauwwarm lekker. Als de dip afkoelt, wordt ‘ie dikker, dus houd ‘m het liefst warm.
Roer de andere ingrediënten er doorheen: de geraspte kaas, het bier, de mosterd, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout. De kaasdip moet mooi vloeibaar zijn. Vind je ‘m te dik, voeg dan eventueel nog wat melk of bier toe.
Serveer met groenten zoals stukjes komkommer, worteltjes en bleekselderij, chips, zoutjes en bijvoorbeeld naanbrood of Turks brood.
Hoe sterker de smaak van het bier dat je gebruikt, hoe beter je het terug proeft in de dip. Maar ook met een licht witbiertje is deze warme kaasdip goddelijk!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres