Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
6 | rijpe perziken |
2 | bollen mozzarella |
90 g | parmaham |
100 g | rucola |
Handje | verse munt |
6 el | olijfolie |
2 el | balsamico-azijn |
1 tl | honing |
Handje | pistachenoten, gepeld |
peper & zout |
Als de zon schijnt, gaat er niks boven deze salade met perzik, mozzarella en parmaham. Het is vooral die combinatie tussen het zoete fruit en de zoute ham die ‘m zo lekker maakt. Heerlijk bij de barbecue, maar ook als hoofdmaaltijd voor het hele gezin.
We gebruiken voor dit recept geroosterde en gezouten pistaches. Pel ze wel even voor gebruik. Houd er rekening mee dat je niet teveel zout toevoegt aan de dressing, immers: de parmaham en pistache zijn al gezouten. Je kunt altijd achteraf nog extra zout toevoegen, mocht dat nodig zijn.
Voor deze salade kun je in plaats van perziken ook heel goed nectarines gebruiken.
Halveer de perziken en ontdoe ze van hun pit. Snijd ze elk in 8 partjes.
Haal de blaadjes munt van de steeltjes en hak ze grof. Zet opzij.
Hak de pistachenoten fijn in een vijzel of stop ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller. Je wil een fijn pistachekruim.
Maak de salade op: verdeel de rucola, stukjes perzik en mozzarella over de borden. Scheur de plakjes parmaham in reepjes of stukjes en drapeer ze over de salade. Doe hetzelfde met de mozzarella.
Klop voor de dressing de olijfolie en balsamico door elkaar met de honing. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.
Maak je salade met perzik af met de gehakte pistachenoten eroverheen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres