Gemiddeld
30Min
4 Personen | |
---|---|
4 | stuks kabeljauw |
200 g | bloem + extra voor het bestuiven |
2 | eidooiers |
200 ml | ijskoud Steenbrugge blond bier |
450 g | doperwten (diepvries) |
Klein bosje | munt, fijngehakt |
Olie | om in te frituren |
1 | citroen, in partjes |
peper & zout | |
Voor de biermayonaise | |
4 el | mayonaise |
2.5 el | bier |
Snuf | knoflookpoeder |
Snuf | cayennepeper |
Voor deze fish & chips gebruiken we Steenbrugge blond bier. Dat geeft het bierbeslag voor de vis een heerlijk dun, knapperig korstje. Zorg ervoor dat het bier goed koud is, dus bewaar het een nachtje in de koelkast. Of leg het een half uurtje in de vriezer om het snel te koelen (niet vergeten om het tijdig uit de diepvries te halen!).
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de friet gaar in de oven.
Meng voor de biermayonaise de mayonaise met 2,5e eetlepel bier, cayennepeper en knoflookpoeder. Zet opzij.
Kook de erwten in 3 minuten gaar in een pan met kokend water. Giet af en maal ze in een keukenmachine tot een grove puree. Of stamp ze met een pureestamper. Breng op smaak met zout en peper en roer de gehakte munt erdoorheen. Houd warm.
Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan (of zet de frituurpan aan) tot 180 graden.
Maak het bierbeslag. Zeef 200 gram bloem boven een kom en meng met een garde met een halve theelepel zout, de eidooiers en het koude bier. Voeg niet al het bier in één keer toe, maar check of je alles nodig hebt voor een glad beslag dat een beetje op ongeslagen room lijkt. Voeg als het beslag te dik is nog een beetje bier toe.
Haal de kabeljauw door nog een beetje bloem, schud overtollige bloem af. Haal de vis daarna door het bierbeslag en laat overtollig beslag eraf druppen.
Laat de kabeljauw van je af voorzichtig in de hete olie zakken. Frituur de vis in 4 of 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met zout.
Serveer de fish & chips met schijfjes citroen, de biermayonaise en de doperwtenpuree.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres