Gemakkelijk
16Min
4 Personen | |
---|---|
5 | filetlapjes tandoori |
240 g | gram bakmix voor witbrood (of zelfrijzend bakmeel) + extra |
300 g | Griekse yoghurt + extra als topping |
½ | komkommer, de zaadlijsten verwijderd, in halve maantjes |
1 | rode ui, in halve maantjes |
knoflookboter, op kamertemperatuur | |
olijfolie | |
zwarte peper |
Eens zin in wat verrassends op de bbq? Maak dan deze zelfgemaakte naan van de barbecue (da’s supersimpel!) met tandoori filetlapjes, yoghurt, komkommer en rode ui. Snel klaar en net even anders dan anders.
Wist je dat je heel makkelijk zelfgemaakte naan in elkaar draait? Yoghurt, bakmix en een scheutje olijfolie, meer heb je niet nodig voor dit snelle zelfgebakken platbrood. Lekker met gekruide reepjes vlees, koele komkommer en pittige rode ui.
Zet de barbecue aan.
Meng voor het deeg de bakmix met de Griekse yoghurt en twee eetlepels olijfolie in een kom tot een soepel en zacht deeg. Dit moet je even op gevoel doen: voelt het deeg te nat, voeg dan nog een beetje bakmix toe. Voelt het deeg te droog, doe er dan een klein beetje yoghurt bij. Kneed het tot een bal en verdeel die in twee bollen. Bestuif je werkbank met een beetje bakmix en rol beide bollen uit tot een ovaal.
Leg de naans op het rooster van de barbecue en bak ze aan beide kanten in enkele minuten gaar en goudbruin. Bestrijk ze daarna met een beetje van de knoflookboter.
Bak de filetlapjes op de barbecue gaar. Ongeveer 3 tot 5 minuten per kant, onder regelmatig keren. Laat ze daarna kort rusten op een snijplank en snijd ze in reepjes.
Smeer wat yoghurt over de naanbroden. Beleg ze met de reepjes vlees, de komkommer en de rode ui. Maak af met een draai peper.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres