Gemakkelijk
15Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
250 g | kastanjechampignons |
250 g | witte champignons |
300 g | tagliatelle |
50 g | boter |
1 | ui |
3 teentjes | knoflook |
1/2 | groentebouillonblokje |
100 g | Parmezaanse kaas |
100 ml | kookroom |
3 el | peterselie |
1 1/2 el | rozemarijn |
1 tl | mosterd |
scheutje | witte of rode wijn |
Veeg de paddenstoelen schoon met vochtig keukenpapier en snijd ze in vieren. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook zachtjes gedurende 2 minuten.
Zet het vuur hoog, voeg 1/3 deel van de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 2 minuten. Voeg weer 1/3 deel toe en herhaal het bakken. Voeg ten slotte de rest van de paddenstoelen en de rozemarijn toe en bak alles al omscheppend nog 4 minuten.
Voeg de kookroom, mosterd, wijn en het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Klop de rest van de boter en naar smaak peper door de saus en breng nog even aan de kook.
Schenk een paar lepels kookvocht van de tagliatelle bij de paddenstoelen. Giet de tagliatelle af en meng met de peterselie door de paddenstoelen. Verdeel het gerecht over vier borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Lekker met gestoofde spruitjes en plakjes wortel.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres