Gemiddeld
1Dag 15Min
45Min
4 Personen | |
---|---|
4 | kleine kipfilets |
8 | plakjes ontbijtspek |
250 g | spruitjes |
1 | paprika |
100 g | taugé |
500 g | krielaardappeltjes |
Marinade | |
100 ml | rode wijn |
3 el | olijfolie |
2 | teentjes knoflook |
2 | laurierblaadjes |
tijm, rozemarijn, peterselie | |
zout en peper | |
peper en zout |
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze in een kom. Doe hier de rode wijn, olijfolie, geperste knoflook, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn bij. Meng het goed door elkaar. Dek de kom af en laat het één nacht in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Haal de kipfilets uit de marinade en rol ze vervolgens in met het spek. Leg de kipfilets in de ovenschaal en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.
Bak de krieltjes samen met wat rozemarijn in 10 minuten goudbruin en gaar.
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in kokend water met wat zout. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd hem dan in repen.
Verhit wat olijfolie in een wok en bak de spruitjes en paprikarepen 5 minuten op hoog vuur. Spoel de taugé goed af en wok het nog 1 minuut mee. Breng het op smaak met nog wat peper en zout.
Snijd de kipfilets in plakken van anderhalve centimeter en strooi er nog wat tijm over. Serveer de kip met de groenten en krieltjes.
Bestrooi de kipfilets met wat geraspte kaas.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres