Gemakkelijk
120Min
4 Personen | |
---|---|
800 g | sukadelappen |
Boter (om te bakken) | |
1 | witte ui, fijn gesneden |
2 | teentjes knoflook, geperst |
33 cl | Steenbrugge Bruin |
2 | plakjes ontbijtkoek |
1 tl | mosterd |
1 | laurierblaadje |
3 | pastinaken, geschild en in stukjes |
100 ml | runderbouillon |
Zout en peper |
Leg de sukadelappen op een snijplank en kruid beide kanten met peper en zout. Snijd in iets kleinere stukken.
Verhit de boter in een ruime pan en bak de ui en knoflook daarin tot de ui begint te zweten. Voeg daarna de sukadelappen toe en bak tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
Voeg het bier toe en draai het vuur wat lager. Laat zo even pruttelen.
Smeer mosterd op de plakjes ontbijtkoek en voeg die samen met de laurier toe aan de pan.
Bak in een andere pan de stukjes pastinaak in een laag boter, tot ze zacht zijn. Schep deze bij het stoofvlees en voeg ook de runderbouillon toe.
Laat het stoofvlees van sukadelappen minimaal een uur sudderen op een laag vuur met de deksel erop. Haal de laatste 20 minuten de deksel eraf zodat de jus kan inkoken.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,89 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres