Gemakkelijk
5Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
scheutje | olijfolie om te bakken |
½ | witte ui, fijn gesnipperd |
1 teentje | knoflook, geperst |
400 g | paddenstoelen |
1 | grote aardappel, geschild en in stukjes |
400 ml | kippenbouillon |
200 ml | kookroom (+ extra voor de afwerking) |
zout & peper | |
verse peterselie |
Verhit de olijfolie in medium vuur en fruit ui en sjalot aan tot ze glazig zijn.
Snijd een paar paddenstoelen in plakjes en bak ze knapperig. Schep uit de pan en bewaar om de paddenstoelensoep straks mee af te werken.
Breek de rest van de paddenstoelen in grove stukken met je handen en bak deze knapperig in de pan. Voeg ook de stukjes aardappel toe.
Voeg de kippenbouillon en de kookroom toe en roer goed. Laat op laag tot medium vuur 10 minuten pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer en proef af op zout en peper.
Schep de paddenstoelensoep in kommen en maak af met de gebakken schijfjes paddenstoelen, een scheutje room en wat verse peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,84 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres