Gemakkelijk
10Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | spruitjes |
klontje | boter |
scheutje | olijfolie |
2 | el bruine suiker |
250 g | instant aardappelpuree |
2 | porties zalmfilet op huid (naturel) |
paar blaadjes verse peterselie |
Was de spruitjes en snijd de harde uiteindes weg.
Verhit de boter samen met de olijfolie in de pan en laat schuimen. Voeg de spruitjes toe en bedek met de bruine suiker. Roer alles door elkaar zodat de karamel begint te bubbelen. Blijf op laag vuur zo geduldig bakken en roer af en toe met een houten lepel. Reken hier minstens 20 minuten voor uit. De spruitjes zijn klaar als je er soepel met een scherp mesje doorheen kunt snijden.
Ondertussen heb je tijd voor de instant aardappelpuree. Bereid deze volgens de verpakking en hou warm.
Verhit een laag olie in een pan en bak de zalmfilet op huid tot hij gaar is. Een beetje een rosé binnenkant is niet erg. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gekarameliseerde spruitjes samen met de aardappelpuree en de zalm. Maak af met wat verse peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,75 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres