Gemiddeld
3Uur 20Min
35Min
10 Personen | |
---|---|
175 g | bloem |
75 g | boter |
50 g | kristalsuiker |
25 g | vanillesuiker |
1 | ei |
snufje | zout |
150 g | witte chocolade |
100 g | cranberry notenmix |
hartvormige uitsteekvormpjes |
Love is in the air! Om deze bijzondere dag te vieren, maken we hartvormige valentijnskoekjes met witte chocolade en cranberries. Lekker!
Doe de boter met de vanillesuiker en de gewone suiker in een keukenmachine en mix.
Voeg het ei en een snufje zout toe en mix nogmaals. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mixen.
Maak een bol van een deeg en verpak in plastic folie. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor tot 175 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestuifd werkblad en gebruik een deegroller om er een deeglap van ongeveer 1 centimeter van te maken. Steek koekjes uit met je uitsteekvormpjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de valentijnskoekjes een kwartier in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Haal de cranberry’s uit de notenmix en hak ze in kleine stukjes.
Smelt de chocolade au bain marie en doop er de valentijnskoekjes in. Bestrooi met wat van de cranberry’s wanneer de chocolade nog vloeibaar is.
Laat de chocolade uitharden alvorens je de valentijnskoekjes serveert.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,30 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres