Gemakkelijk
20Min
55Min
10 Personen | |
---|---|
250 g | boter |
200 g | melkchocolade, in stukjes |
500 g | kristalsuiker |
1 el | kaneel |
5 | eieren |
300 g | bloem |
200 g | pepernoten (natuur) |
Ook nodig: | |
vierkante bakvorm (25 x 25 cm) |
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Smelt de boter in een pannetje. Doe de stukjes melkchocolade in een grote mengkom en zet de andere ingrediënten klaar.
Is de boter gesmolten? Schenk deze over de stukjes chocolade en roer goed tot een gladde massa.
Voeg de suiker en de kaneel toe en roer. Voeg de eieren toe, roer en voeg tot slot de bloem toe. Roer opnieuw tot een gladde massa. Roer er tot slot de pepernoten door.
Neem er een vierkante bakvorm bij en vet deze goed in met boter. Stort de inhoud van de mengkom in de bakvorm van ongeveer 25 bij 25 cm.
Bak de pepernoten brownie gedurende 45 à 50 minuten in de warme oven. Test met een prikkertje of de kern van de brownie gestold is of niet. Zo niet, bak dan nog net zo lang tot je geen nat deeg meer aantreft op de prikker. Laat afkoelen en snijd in kleine stukken, de pepernoten brownie is behoorlijk machtig dus maak de porties niet te groot.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,39 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres