Gemakkelijk
4Uur 10Min
60Min
10 Personen | |
---|---|
180 g | bakkersspeculaas |
50 g | roomboter, gesmolten |
800 g | Valblanc verse roomkaas naturel |
130 g | kristalsuiker |
1 | zakje vanillesuiker |
3 | eieren |
1 el | maiszetmeel |
1/2 | limoen, rasp |
300 g | zomerfruit (diepvries) |
Met dit klassieke New York cheesecake recept tover je een heerlijke taart op tafel. Met een romige vulling en een krokante bodem van speculaas.
Verwarm je oven voor tot 140 graden. Zet een grote, lege ovenschaal onderin je oven en vul die met water.
Bedek een springvorm met bakpapier.
Doe de bakkerspeculaas in een keukenmachine en maal fijn tot kruim. Stort in een mengkom en roer er de gesmolten boter door. Verdeel dit koekmengsel op de bodem van de springvorm en duw gelijkmatig aan met de achterkant van een eetlepel.
Doe nu de roomkaas, suiker, vanillesuiker, eieren, maiszetmeel en limoenrasp in een kom en mix met de elektrische mixer tot een glad roomkaasmengsel. Stort dit uit op de speculaasbodem.
Plaats de springvorm in de oven en bak 50 à 60 minuten. Laat op kamertemperatuur komen en plaats daarna nog minstens vier uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
Bijna tijd om te serveren? Verwarm het diepvriesfruit met een scheutje water in een steelpannetje tot het vloeibaar wordt. Snijd de New York Cheesecake aan en lepel op elk stuk wat van het rood fruit.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,50 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres